GELECEK NESİLLER ATALARIYLA GURUR DUYACAK

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 22

GELECEK NESİLLER ATALARIYLA GURUR DUYACAK
06 Ağustos 2016 - 18:08
7- Boş kalıp haberSamsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz 22. demokrasi gecesinde “Demokrasi nöbeti gelecek nesillere örnek olacak. Gelecek nesiller atalarıyla gurur duyacak. Ülkemizi uçuruma sürüklemek isteyen FETÖ’cüler de layık oldukları cezayı alacak” dedi.
Samsun’da demokrasi nöbetinin 22. gecesi ‘Ortağız bir namusa’ adlı albümüyle tüm Türkiye’ye sesini duyuran Grup Tillo’nun sevilen eserleri ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla her gece olduğu gibi coşkuyla geçti. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz FETÖ’nün darbe girişiminin 22. gecesinde de Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tuttu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı 22. demokrasi gecesinde binlerce Samsunlu Türk bayraklarıyla nöbete devam etti.
1DEMOKRASİ NÖBETİ GELECEK NESİLLERE ÖRNEK OLACAK
Başkan Yılmaz her gece geç saatlere kadar demokrasi nöbeti tutmaya alıştıklarını belirterek, “O kadar alıştık ki demokrasi nöbetlerine Cumhurbaşkanımız ‘Yeter artık. Nöbeti sonlandırabilirsiniz’ dese bile yine meydanlara akın edeceğiz. Burada genci yaşlısı tüm vatandaşlarımız ile gece boyunca birlikte vakit geçiyoruz. FETÖ’nün Türk tarihine kara bir leke sürmek istediği bu darbe girişimi Türk milletinin ülkesi için nasıl birlik olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Bu birliktelik hainlerin bu kahpece girişiminden daha önemli bir olay olarak tarihe geçecek. Gelecek nesillere örnek olacak” dedi.
2ÜLKEYİ UÇURUMA SÜRÜKLEMEYE ÇALIŞANLARA GEREKEN CEZA VERİLECEKTİR
Darbe girişiminde iyi ile kötünün ayırt edilmesinin kolaylaştığını da sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz şöyle devam etti; “Bu girişim iyi ile kötüyü ayırt etme konusunda çok yararlı oldu aslında. Hainlerin temizlenmesini kolaylaştırdı. Devletin içine sızan FETÖ’cülerin kendini belli etmesini sağladı. Devletimizin yapacağı çalışmaların ardından ülkemizin başına böyle bir bela bir daha asla musallat olmayacaktır. Cumhurbaşkanımızın devletin tüm kurumlarının hainlerle mücadele çalışmalarını hassasiyetle takip ettiğine inanıyorum. Devletin içinde bir tane bile hain kalmayana kadar mücadele edilecektir. Biz tuttuğumuz nöbetlerle, yaptığımız açıklamalarla Türk milleti olarak sadece onlara değil tüm dünyaya ders verdik. Şimdi sıra yargının vereceği cezalara geldi. Ülkesinin gelişmesini değil gerilemesini isteyen vatan hainlerine gereken cezanın verileceğine hepiniz emin olabilirsiniz.
FETÖ ŞİMDİ DAHA FAZLA AĞLAMAYA BAŞLADI
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Ordu'dan karayoluyla Samsun'a geldi. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen demokrasi nöbetine katılarak vatandaşlara seslenen Numan Kurtulmuş, 7 Ağustosta İstanbul'da yapılacak miting ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "FETÖ şimdi daha fazla ağlamaya başladı. 'Allah'ım ben ne yapıtım da bu adamları birleştirdim' diye. Desin, bundan sonra birlikte olacağız. Diyorsunuz ya sokaklarda 'Mesele vatansa gerisi teferruattır. Mesele inançsa gerisi teferruattır. Mesela Türkiye'ye sahip çıkmazsa gerisi teferruattır.' Siz bu tarihi yazdınız. Siz destan yazdınız" dedi.
İKİNCİSİ BU MİLLETİN KİMİ TORUNU OLDUĞUNU UNUTTULAR
Darbe girişiminde bulunanların milletin cesaretini unuttuğunu söyleyen Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı; "Bu milletin silahını millete doğrulttular. Bu milletin uçaklarıyla milleti şehit ettiler. Bu milletin helikopterleriyle taradılar şehit ettiler. Her şeyleri vardı. Sadece silahları falan değil. Hesapları kitapları vardı. Her şey belliydi. Allah korudu. Her şeyleri vardı. Nerelerde ne hesaplar yaptıkları. Aylar değil, belki yıllarca çalıştılar 15 Temmuz akşamı için. Ama bu hesapta unuttukları iki şey vardı. 'Onlar hesap kurdurlar, tuzak kurdular, düzen kurdular. Allah hesap yapanların en hayırlısıdır. Allah dilemezse kuş uçmaz yaprak bile kımıldamaz. İkincisi bu milletin kimi torunu olduğunu unuttular. Yaşlı amcaları gördünüz elinde sopayla tankın paletini durdurmaya çalışıyor. Boğaz köprüsüne giderken tankın üzerine doğru yürüyen hanfendiyi gördünüz. Korkmuyor cesaretle gidiyor. Ciğersizler, vatansızlar, Allahsızlarda tetiklere basarak o masum insanları katlediyor. Unuttukları bu milletin cesaretidir, vatan sevgisidir, Allah'a olan bağlılığıdır. 15 Temmuz'da bu dersi verdik."
BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ  ÇARŞAMBA HAVALİMANI'NDAN UĞURLANDI
Konuşmanın ardından Grup Tillo mini bir konser verdi. Programın sonunda  protokol üyeleri ile beraber Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u Çarşamba Havalimanı'ndan yolcu etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Vali İbrahim Şahin’in  katılımlarıyla gerçekleşen Demokrasi Nöbetine ayrıca, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Ordu Milletvekili Ergün Taşcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Mustafa Ateş ve binlerce vatandaş katıldı.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum