GELENEKSEL KADİR GECESİ İFTAR YEMEĞİ

Kiraz köyü sakinleri İftar yemeğini geleneksel hale getirdiler

GELENEKSEL KADİR GECESİ İFTAR YEMEĞİ
14 Temmuz 2015 - 00:29
Kiraz köyü sakinleri İftar yemeğini geleneksel hale getirdiler.

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Kiraz (köyü) mahallesi sakinleri geleneksel olarak Ramazan ayının 27. gecesi olan Kadir gecesinde iftar yemeği düzenlemekte.

https://youtu.be/Wyr2H37Qnj8

Kiraz köyü Güzelleştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Ali Dönmez; Her yıl Ramazan ayının 27. Gecesi olan Kadir gecesinde mahalle sakinleri olarak kendi aramızda iftar yemeği düzenlemekteyiz. Bu geleneksel iftar yemeğini 3 yıldan beri devam ettirmekteyiz. İftar yemeğimizin bir özelliği de mahalle sakinlerinin haricinde dışarıdan hiç kimse davet edilmemekte. Bu sadece kendi mahalle sakinleri arasında tertip edilen bir iftar yemeğidir.

Köyümüzün sakinleri kendi aralarındaki birlik ve beraberliğinin daha çok pekiştirmesi, günümüzün çalışma koşulları içerisinde birbirini göremeyen komşular hasret gidermeler, bu iftarda birbirlerine vakit ayırmalarını sağlamaktayız.

[gallery ids="31492,31493,31494,31495,31496,31497,31498"]

Muhtarımız mahallemizin imamı ve mahalle sakinleri olarak iftar menümüzü hep birlikte hazırlamaktayız. Camimizin avlusunda masalarımızı hazırlayarak iftarda komşuları bir araya getiriyoruz dedi.

Geleneksel iftar yemeğine katılımın fazla olması bizleri oldukça memnun etti. İnşallah bu güzel uygulamamız devam eder. katılımlarından dolayı herkese teşekkür edirim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum