Genç, iftarda yaşlılarla buluştu

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, iftarda bu kez huzurevi sakinleriyle biraraya geldi

Genç, iftarda yaşlılarla buluştu
07 Temmuz 2015 - 17:59
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, iftarda bu kez huzurevi sakinleriyle biraraya geldi. Yaşlılarla birlikte orucunu açan Genç, "Yaşlılarımızın her zaman başımızın üstünde yeri var" dedi.

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her akşam 3 bin kişiyi İftar Sofrasında buluşturan ve ilçenin çeşitli mahallelerinde de iftar programları düzenleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bu kez Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılarla iftarda biraraya geldi, onların gönlünü aldı.

YAŞLILARDA BİRLİKTE ORUCUNU AÇTI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Müdürü Osman Usta, Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı iftar yemeği öncesi masaları tek tek gezerek yaşlılarla sohbet eden Başkan Genç, iftar vaktinin gelmesiyle birlikte yaşlılarla beraber dualar eşliğinde orucunu açtı.

RAMAZAN BİRLİKTELİĞİ

İftar buluşmasının temel amacının, Ramazan'ın bereketini, feyzini, rahmetini ve mağfiretini hep birlikte paylaşmak olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Ramazan birlik ve beraberliktir. Ramazan ayında her kesime yönelik çalışmalar yaparak onları bir araya getiriyoruz. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ve mahallelerimizde kurduğumuz İftar Sofralarında vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Huzurevinde yaşlılarımızla da iftar açmak istedik" dedi.

BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERLERİ VAR

Huzurevi sakinleri ile beraber orucunu açan Başkan Osman Genç, "Bu kutsal günlerde büyüklerimizle bir arada iftar yemeğinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaşlılarımızın her zaman başımızın üstünde yeri mevcut. Onların her türlü derdini, sıkıntısını çözmek bizim boynumuzun borcudur. Cenabı Allah daha nice Ramazanlarda, nice bayramlarda ağız tadıyla bir araya gelmeyi nasip etsin" diye konuştu.

YAŞLILAR MİLLETİN HAFIZASIDIR

Yaşlıların milletin hafızası olduğuna vurgu yapan Genç, “Yaşlılarımız, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi, değerlerimizi bugüne taşıyan, bizlere aktaran birer öğretmendirler. Onun için bizim için değerleri çok büyüktür” şeklinde konuştu. Başkan Genç ayrıca, Kadir Gecesi’nde Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda teravih namazını kılınacağını ve dünyaca ünlü hatiplerin Kur’an ziyafeti vereceğini belirterek, sabah namazına kadar sürecek etkinlik için vatandaşlardan seccadelerini alıp meydana gelmelerini istedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum