"GENÇLER ŞÜHEDANIN İZİNDE" PROJESİ

Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan “Gençler Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Çanakkale Zaferinin 100’üncü Yılı dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda eğitim öğr

"GENÇLER ŞÜHEDANIN İZİNDE" PROJESİ
25 Aralık 2017 - 18:35
Vezirköprü Kaymakamlığı tarafından uygulamaya konulan “Gençler Şühedanın İzinde” projesi kapsamında Çanakkale Zaferinin 100’üncü Yılı dolayısıyla ilçe genelindeki okullarda eğitim öğretim gören ve kendi imkânlarıyla il dışına çıkma fırsatı olmayan öğrencilere yönelik, Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale'ye gezi düzenledi.
Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, "Amaç olarak öğrencilerimize Çanakkale ruhunu ve vatan sevgisini yerleştirmek, ayrıca ülkemizde ki tüm terör örgütlerine karşı ortak tavır ve bilinç kazandırmak maksadıyla 10 Kafile halinde 2 bin 250 Öğrenci,  öğretmen ve diğer görevli personelimizin katılımı ile gerçekleştirildik” dedi.
BU VATAN KOLAY KAZANILMADI
Gezi boyunca çok duygulu anların yaşandığı ve Çanakkale Savaşlarının yapıldığı yerleri gezme imkânı bulan öğrencilerin, gezi dönüşleri sırasında karışlama yapan İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, "Sizler için unutulmayacak bir gezi olduğunu düşünüyorum. Bu vatan kolay kazanılmadı. Uğrunda binlerce şehit verilerek kazanılmış, bizlere bırakılmış topraklardır. O yüzden bizim için çok değerlidir. O bilinçle yaşayasınız diye bu güzel organizasyonu gerçekleştirdik. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum“ diye konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum