Genç'ten kadına şiddete lanet

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadının eli nereye değerse orada güzellik vardır

Genç'ten kadına şiddete lanet
16 Şubat 2015 - 19:14
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kadının eli nereye değerse orada güzellik vardır. Dünyayı kadınlar güzelleştirir. Kadına her türlü şiddeti lanetliyorum. Kadına şiddete dur demek için herkese görev düşmektedir" dedi

Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi'nde Canik Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen perspektif kursuna katılan bayanlar, eserlerini açtıkları sergiyle görücüye çıkardı. Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi Etkinlik Alanı'ndaki sergi, düzenlenen törenle açıldı.

'KADINLAR AİLEMİZİN TEMEL DİREĞİ'

Açılış öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Mersin’de Özgecan Arslan’ın hunharca öldürülmesini lanetledi. Genç, "Kadının eli nereye değerse orada güzellik vardır. Kadın eli siyasete de değse güzellik vardır. Kadın eli, şehrimizin ve ülkemizin güzelliklerinin ortaya çıkmasında önemli yer tutmaktadır. Dünyayı kadınlar güzelleştirir. Kadınlar, aile yapımızı oluşturan ve ailemizin temel direğidir. Dolayısıyla kadına her türlü şiddeti lanetliyoruz" dedi.

‘HEPİMİZE GÖREV DÜŞÜYOR’

Özgecan Arslan’ın hunharca öldürülmesinin yüreklerini yaktığını belirten Genç, “Hükümetimiz ve biz kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Ancak kadına şiddetin önlenmesi için toplum olarak hepimize görev düşmektedir. Bu noktada yapılacak bütün çalışmalara bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye hazırız. Bu vesileyle Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyorum” diye konuştu.

GENÇ'E ÜÇ BOYUTLU HEDİYE

Konuşmasının ardından serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Genç, daha sonra sergiyi gezdi. Kursiyerler açılış sonrası Başkan Osman Genç'e ay-yıldızlı Canik Belediyesi hizmet binasının üç boyutlu perspektif tablosunu hediye etti. Yaklaşık 30 bayanın 3 aylık çalışması sonunda ortaya çıkan 60 adet üç boyutlu perspektif tablonun yer aldığı sergi 26 Şubat tarihine kadar açık kalacak. Serginin açılışına Başkan Genç'in yanı sıra Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder Hasdemir, Rönesans Yönetim A.Ş. Alışveriş Merkezi Müdürü Necati Ufuk Toydemir, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve yakınları katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum