Genç'ten muhtarlara Çanakkale gezisi

Daha önce Canikli muhtarlara Çanakkale gezisi sözü veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sözünü tuttu

Genç'ten muhtarlara Çanakkale gezisi
15 Kasım 2015 - 17:09
Daha önce Canikli muhtarlara Çanakkale gezisi sözü veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sözünü tuttu. Muhtarlar, her karışı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale’yi gezdi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canikli muhtarlara verdiği sözü tuttu ve muhtarları Çanakkale’ye gönderdi. Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç’in de bulunduğu geziye katılan muhtarlar, şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale’de duygusal anlar yaşadı. Tarihi yerleri gezen muhtarlar, kendilerine verdiği sözü tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür etti.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

[gallery ids="38356,38357,38358"]

Gezinin ilk günü İstanbul’a giden muhtarlar, sabah namazını Fatih Camii’nde kıldıktan sonra Eyüp Sultan Camii’ni ve türbesini gezdiler. Daha sonra Deniz Müzesi ve Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret eden muhtarlar, Büyükada’da birlikte akşam yemeği yedi. İkinci gün sabah Çanakkale’ye geçen Canikli muhtarlar, Çanakkale’de Kilit Bey Kalesi, Namazgâh Tahtası, Seit Onbaşı Anıtı, Yahya Çavuş Anıtı, Alçıtepe Canlı ve Sesli Tarih Müzesi ile Zığındere Sargı Yeri Hastanesini gezdi.

‘ÖĞRENCİLERİ DE GÖNDERİYORUZ’

Muhtarların belediye ile vatandaşlar arasında köprü görevi gördüğüne vurgu yapan Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, “Sayın Başkanımız Osman Genç, muhtarlarımıza daha önce Çanakkale Gezisi sözü vermişti. Başkanımız sözünü tuttu ve muhtarlarımızla birlikte Çanakkale’de hem şehitlerimizi ziyaret ettik, hem de tarihimiz açısından önemli olan yerleri gezerek o günleri yaşadık. Son derece faydalı bir gezi oldu. Canik Belediyesi olarak muhtarlarımızın haricinde, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmek adına özellikle öğrencilerimizi de Çanakkale’ye gönderiyoruz” dedi.

MUHTARLARDAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Kendilerine verdiği sözü tutan muhtarlar da, “Çanakkale’yi her zaman ziyaret etmek istiyorduk. Bizim de Başkanımızdan böyle bir talebimiz oldu ve Başkanımız her zaman olduğu gibi yine bizi kırmayarak, bizlere Çanakkale Gezisi imkânı sağladı. Kendisine muhtarlar olarak çok teşekkür ediyoruz. Burada tarihi yerleri görmek, şehitlerimizi ziyaret etmek bizleri son derece duygulandırdı” diye konuştu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum