Genç'ten Suriyeli misafirlere iftar

Canik Belediyesi tarafından her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan ve binlerce insanın aynı anda orucunu açtığı İftar Sofrasının bu sefer ki misafirleri Suriyeli misafirler oldu

Genç'ten Suriyeli misafirlere iftar
17 Haziran 2016 - 19:58
Canik Belediyesi tarafından her akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda kurulan ve binlerce insanın aynı anda orucunu açtığı İftar Sofrasının bu sefer ki misafirleri Suriyeli misafirler oldu. Başkan Genç, "Ensar olarak kardeşlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.
Canik Belediyesi'nin İftar Sofrasını Suriyeli misafirler bereketlendirdi. Kardeş Eli Yardımlaşma Derneği Koordinatörü Doç. Dr. Metin Yılmaz ve dernek üyeleri, AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma ve Gençlik Kolları üyeleri ile Suriyeli misafirler, Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda ay-yıldızın gölgesi altında kurulan İftar Sofrasına misafir oldu. Anlamlı iftar programında misafirlere yemek dağıtan ve orucunu misafirleri ile birlikte açan Başkan Osman Genç, onlarla sohbet etti.
1BİZ ONLARA KALBİMİZİ AÇTIK
Ramazan ayında paylaşma duygusunun, birlik ve beraberliğin en yoğun şekilde yaşandığını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Suriyeli kardeşlerimize en güzel vatan, kalbimizdir. Biz onlara kalbimizi açtık. Mümin müminin yurdudur. Bizim anlayışımız budur. Kardeşlerimizle aynı lokmayı, aynı sofrayı paylaşarak dünyaya insanlık dersi verdiğimizi düşünüyorum. Bu iftar sofrasını Suriyeli misafirlerimizle paylaşmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.
MEDİNE'DEKİ GİBİ ENSARIZ
"Ensar olarak muhacir kardeşlerimize Medine'deki aşkla, şevkle ve heyecanla sahip çıkmaya çalışıyoruz" diyen Başkan Genç, "Bizim kültürümüzde misafir berekettir. Suriyeli misafirlerimiz soframıza bereket getirdi, varlıklarıyla şeref verdi. Beraber iftarımızı açıyoruz. Böylece gönüllerine de girmeye çalışıyoruz. Onların yanında olduğumuzu, bir olduğumuzu, beraber olduğumuzu onlara her fırsatta gösteriyoruz. Biz kardeşlik hukukumuzun gereği olarak üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz" diye konuştu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum