Genç'ten tasarruf çağrısı...

Tasarruf Haftası nedeniyle öğrencilere kumbara dağıtan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her yıl 7 milyon insan yemek bulamadığı için açlıktan dolayı ölüyor

Genç'ten tasarruf çağrısı...
21 Ocak 2015 - 19:17
Tasarruf Haftası nedeniyle öğrencilere kumbara dağıtan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her yıl 7 milyon insan yemek bulamadığı için açlıktan dolayı ölüyor. Bunu Bangladeş'te ve Suriye'de bizzat gördük. Kaynaklarımızı israf etmemeliyiz" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tasurruf Haftası nedeniyle Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde bulunan Kariyer Gelişim Merkezi ve Canik Akıl Küpü Etüt Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerle biraraya geldi. Öğrencilere tasarrufun öneminden bahseden ve onlara San ki Yedim Kumbarası da dağıtan Genç, "Dünyamızın yaşamsal kaynakları oldukça sınırlı. 870 milyon insan yetersiz besleniyor, yani her 8 insandan biri açlıkla mücadele ediyor. Her yıl 7 milyon insan yemek bulamadığı için açlıktan dolayı ölüyor. Bunu Canik Belediyesi olarak gittiğimiz Bangladeş'te ve Suriye'de gördük" dedi.

BANGLADEŞ VE SURİYE'DE GÖRDÜK

Programda konuşan Başkan Genç, "Her 4 çocuktan biri yetersiz besleniyor, saatte 300 çocuk açlıktan ölüyor. 800 milyon kadın ve çocuk yatağa aç gidiyor. Yıllık üretimin üçte biri olan 1 milyar 300 milyon ton gıda her yıl çöpe atılıyor. Bu rakam dünya nüfusunun iki katına yetecek gıdanın israf edildiği anlamına geliyor.  Kaynak var ama israf ediliyor. Canik Belediyesi olarak Bangladeş'e gittik ve orada 10 su kuyusu açtık. Arakan kamplarını gördük. Yine Suriye'ye yardım götürdük, insanların durumuna şahit olduk. Bugün ben çöpe atılan bir ekmeği gördüğümde aklıma onlar geliyor, yüreğim burkuluyor. Bu bakımdan tasarruf konusunda insanlar olarak çok duyarlı olmalıyız" diye konuştu.

ZAMANI DOĞRU KULLANMALIYIZ

İnsanlığın görülen ve hiç de uzak olmayan bir tehlike ile karşı karşıya bulunduğuna işaret eden Genç, "İnsanlığı tehdit eden tehlikeye karşı, dünyanın ortak malı olan bazı tüketim maddelerinin bilinçsizce tüketilmesi insanlığı ortak tavır almaya zorlamaktadır. Ortak tavır alınabilmesi için insanlara, eğitim yolu ile tasarruf yapma, bilinçli tüketicilik, dünyanın ortak malı olan bazı tüketim maddelerine sahip çıkma gibi davranışların kazandırılması gerekmektedir. Ancak en önemlisi zamanı doğru ve verimli kullanmalıyız, zamandan da tasarruf yapabilmeliyiz. Gençlerimiz zamanlarını da boşa harcamamalıdır" diye konuştu.

ÇOCUKLARA KUMBARA DAĞITTI

Program sonunda, öğrencilerin sevgi seliyle karşılaşan Başkan Osman Genç, onlarla bol bol sohbet ederken, fotoğraf da çekindi. Başkan Genç, Canik Belediyesi tarafından öğrencilere tasarruf bilincini aşılamak amacıyla düzenlenen Sanki Yedim Projesi kapsamında kumbara dağıttı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum