Genel Başkan Cengiz'den Yeter Artık!

Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası SAVDES-SEN Genel Başkanı ve Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Cengiz yaptığı basın açıklamasında, “Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yaşananlar ve Samsun İl Temsilcimiz Fevzi Gül’e yönelik mobbing boyutuna ulaşan yer değiştirme uygulaması, yeter artık dedirtmiştir” dedi.

Genel Başkan Cengiz'den Yeter Artık!
11 Haziran 2024 - 17:30
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde görevli personele baskı kurulduğu, mobbing uygulandığı, kurum içerisinde çalışma huzuru ve barışının kalmadığı, çalışanlarınise kendilerini abluka altında hissettikleriyönünde sürekli bilgiler geldiğini belirten Genel Başkan Tuncay CENGİZ sözlerine şöyle devam etti.
Daha önce Anayasal hak olan şikâyet hakkını kullanan Samsun İl Temsilcimiz Fevzi GÜL hakkında soruşturma açılarak görev yerinin değiştirildiği, merkez ilçelerde çok sayıda yer var iken, kasıtlı olarak 19 Mayıs İlçesine görevlendirilmiştir. Bu görevlendirme Samsun Bölge İdare Mahkemesi 1’inci İdare Dava Dairesinin 2024/171 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. 21 Mayıs 2024 tarihinde Atakum İlçesinde göreve başlayan İl Temsilcimiz Fevzi GÜL, göreve başlamasından 8 gün sonra 29.05.2024 tarihinde tekrar 19 Mayıs İlçesine görevlendirilmiştir.
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce mahkeme kararı yok sayılmış, kanımca Valilik makamı yanıltılmıştır.4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun “Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi” başlıklı 18’inci maddesinde “işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika şube yöneticilerinin işyerinin, sebebi açık ve kesin şekilde belirtilmedikçe değiştirilemeyeceği” hüküm altına alınmıştır. Bu konuda çok sayıda Anayasa Mahkemesi, Danıştay ve İdare Mahkemesi kararı vardır.
Dolayısıyla, tüm bu hususlar çerçevesinde il temsilcimize yönelik yapılan bu mobbing niteliğindeki haksız uygulamanın acilen iptal edilmesini istiyoruz. Kamu Birliği Konfederasyonu ve SAVDES-SEN olarak il temsilcimizin yanındayız. Haksızlığa geçit vermeyeceğiz.
Sonuç olarak Sayın Samsun Valimizin konuya el atmasını istiyoruz. İl temsilcimiz üzerindeki mobbing uygulamalarının son bulmasını, Atakum İlçesindeki görevine iade edilerek, vatanımıza ve milletimize olan hizmetine huzurlu bir şekilde devam etmesini istiyoruz.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum