Gezici İş ve Eğitim Aracı, yollarda...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı

Gezici İş ve Eğitim Aracı, yollarda...
05 Nisan 2017 - 21:23
7- Boş kalıp haberÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında finanse edilen ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneğinin yürütücüsü olduğu Romanlar İçin Gezici İş ve Eğitim Merkezi Projesi kapsamında hazırlanan Eğitim Aracı, hizmet vermeye hazır hale geldi.
Kasım 2016 yılında uygulanmaya başlayan Projenin amacı; Samsun ili Canik Bölgesinde yaşayan roman vatandaşlara; iş, meslek ve uyum eğitimlerinin yanı sıra rehberlik ve danışmanlık hizmetleri vererek sosyal uyumlarına katkı sağlamak.
Samrom, Eripod Derneklerinin yanı sıra Canik Belediyesinin ortak olduğu Proje kapsamında Mart ayı içerisinde 160 roman vatandaşa yönelik anket ve görüşme çalışması yürütüldü. Romanların sorun ve taleplerini ölçmek amacıyla yapılan alan taramasında roman vatandaşlar, iş taleplerini dile getirdiler. Yaşamlarının dönüşmesi için yetenekleri doğrultusunda iş isteyen roman vatandaşlar, kuaför, müzik, ritim, el becerileri konusunda eğitim almak istiyor.
Roman vatandaşların talepleri doğrultusunda eğitimlerin verileceği Gezici İş ve Eğitim Merkezi, Nisan ayı itibariyle saha da çalışmalarına başlayacak.
1Aracın, tefrişinin tamamlanması üzerine açıklamada bulunan Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği Başkanı Mustafa Kınık;” Projemiz ile roman vatandaşlarımızın entegrasyonlarına yönelik üç farklı alanda mesleki eğitimleri aracımızda vermek istiyoruz. Amacımız roman vatandaşlarımıza hak ettikleri hizmeti sunmaktır dedi. Bu konuda bize destek olan başta Canik Belediyesi olmak üzere tüm ortaklarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ise “Bu Proje de yer almaktan son derece memnunuz. Bizler roman vatandaşlarımızı önemsiyoruz. Onları destekleyecek her türlü çalışma ve proje de yer almak istiyoruz. Belediyemiz tarafından tahsis edilen otobüsün, Gezici İş ve Eğitim Merkezine dönüştüğünü görmek bizi mutlu etti. Canik Belediyesi olarak roman vatandaşlarımıza bu güne kadar yapmış olduğumuz çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum