GİZLİ GÖRÜŞMENİN SIRLARI

GİZLİ GÖRÜŞMENİN SIRLARI ALMANYA’DA YAPILAN GİZLİ GÖRÜŞME “Batı bloku yani NATO’nun Ukrayna’yı Putin’in elinden kurtarabilmek, Rusya’yı yalnız bırakıp kendi dediklerini, buyruk ve istekl

GİZLİ GÖRÜŞMENİN SIRLARI
03 Nisan 2015 - 15:34
GİZLİ GÖRÜŞMENİN SIRLARI

ALMANYA’DA YAPILAN GİZLİ GÖRÜŞME

“Batı bloku yani NATO’nun Ukrayna’yı Putin’in elinden kurtarabilmek, Rusya’yı yalnız bırakıp kendi dediklerini, buyruk ve isteklerini yerine getirebilmeleri için şimdi de kuzeyden daha önce NATO’nun kanatları altına aldıkları Baltık ülkelerine nükleer silahlarla ağırlık vermeye başladılar diyor Times gazetesi. Ebetteki Rusya’da buna seyirci ve çekingen kalmadı. Putin en sert şekilde reaksiyon göstererek, “Rus halkının isteği, Rusya’yı tehdit edenleri acımasızca cezalandıralım” şeklinde olacaktır, ifadesini kullandı.

Putin, NATO eğer üç Baltık ülkesi Estonya, Letonya ve Litvanya‘da askeri gücünü artıracak olursa bilmelidir ki burada bir nükleer savaş çıkabilir. Nükleer bir savaşa da hazır olmalıdırlar.

Rus sivil istihbarat uzmanları ile Amerikalı meslektaşları Mart ayında Almanya’da gizli bir toplantıda buluştular. Bu toplantıda “Rus Experleri, US uzmanlarına Amerika ve NATO’nun Baltık bölgesindeki silah artırımından derhal vazgeçmelidir” şeklinde bir uyarıda bulunmuşlardır.

Ayrıca Rus Experleri bu toplantıda: Ruslar, Amerika ile yapılacak bir savaşa hazır olan en az üç kriz ordusundan söz etmekte ve hatta Amerika ile çıkacak bir savaşı sürdürebilecek durumda olduklarını söyleyebilmektedirler.

Ruslar tarafından bir süre önce işgal edilen Kırım’ı tekrar almak ve Ukrayna’ya bağlamak isteyecek her hareket karşısında, “atom bombası ile donatılmış bir Rus ordusu bulacaktır” demektedir Rus yetkililer.

“NATO’nun Rus sınırlarına yaklaşması,  Rusya tarafından bir tehdit olarak kabul edilecek ve en sert bir cevapla cevaplandırılacaktır” dedi Exsperler. ”Bunlar Putin’in kırmızı çizgileridir” şeklinde de ifadeler kullanmışlardır.

Baltık ülkelerine NATO’nun yapacağı her aleyhteki hareket de aynı şekilde misliyle karşılık bulacaktır demektedir Ruslar.

Baltık ülkelerinde çok sayıda Rus kökenli vatandaş yaşamaktadır. Rusya onları da daima korumak mecburiyetindedir.

Almanya’daki gizli toplantıda Amerikalı istihbaratçılar da Rus meslektaşlarına, “Ruslar kendilerine uygulanan her türlü ambargo ve diğer önlemleri kaldırmak için hızlı bir karar vermelidir, bu sizin elinizdedir“ gibi kararları onların yüzüne söylemiştir. Ayrıca ”Amerikalı yetkililer Ruslara siz ağır silahları seçmek yerine en iyisi daha başka yollar seçseniz daha isabetli olabilir“ şeklinde de uyarılarda bulunmuşlardır” diyor “Times“ gazetesi.

NATO her halükarda Baltık Ülkelerini direkt korumaktan vazgeçmeyecektir diyor exsperler. Çünkü üç Baltık ülkesi NATO’nun üyesidir. Ukrayna NATO ülkesi değildir. Onu direkt koruma olasılığı bulunmamaktadır. Bakalım Hangisi blöfe düşecek. Kırım’ı kaşla göz arasında, kimsenin müdahale etmesine zaman ve imkân bırakmadan yılan gibi yuttu. Ukrayna’yı da yarı canlı hale getirdi yutmak üzere. Rusya’nın taşma hareketleri en çok da Türk kökenlilere dokunmaktadır. Ayağımızı denk almamızda fayda görmeliyiz.

Kavranoğlu

 

 

 

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum