Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısı gerçekleştirildi.

‘KADINLAR İKİNCİ BİR ŞANSI HAK EDİYOR’ Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Samsun Valisi Hüseyin Akso

Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' toplantısı gerçekleştirildi.
07 Ağustos 2014 - 20:43






‘KADINLAR İKİNCİ BİR ŞANSI HAK EDİYOR’

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan himayelerinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un katılımı ile İlkadım ilçesi Sema-Cengiz Büberci Kız Teknik ve Meslek Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen ‘Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi’ toplantısı gerçekleştirildi.

“Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” toplantısı öncesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sosyolog İlknur Göbel, İlkadım Kaymakamlığı APAM Koordinatörü Leman Özay ve İlkadım Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Murat Yalçınkaya bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Necmettin Aygün, 14 Ocak 2014 başlattıkları projede kayıt sayısının 913’e ulaştığını belirterek, ‘26 Ağustos’ta yeniden kayıt dönemi başlayacaktır. Bu sayının bu dönemde daha fazla olmasını ümit ediyor, projede emeği geçenlere teşekkür ediyoruz’ dedi.
Samsun valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy toplantıda yaptığı konuşmada; Gönül elçilerimizin bize verdiği desteğe teşekkür ediyoruz. Biz daha önce ilçe ilçe dolaştık, yapılması gerekenleri herkesle paylaştık. Sizler bunlara eminim ki şahit oldunuz. Hedefimiz, kadının eğitimli olmasıdır. Eğitimli olursak; eğitimli kadın çalışacak, para kazanacak ve ayakları yere basan ve kendine güvenen bir kadın olacaktır. Kendine güvenen kadın yaptığı evlilikle, yetiştireceği çocuklarla da topluma katkı sağlayacaktır.

Lütfen Gönül Elçilerimiz olarak bize bu konuda destek olun. 26 Ağustos 2014’te kayıtlar başlayacaktır. Bu kayıtlarda eğitimden yoksun kalmış kadınları, genç kızları eğitime yönlendirmek, onları mesleki eğitim liselerine ya da kısa sürede eğitimle meslek sahibi olabilecekleri halk eğitim merkezlerine yönlendirin. Burada önemli olan kadının meslek sahibi olmasıdır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum dedi.

Toplantıya ayrıca, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu ile çok sayıda gönül elçisi katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum