GÖRME ENGELLİLER İÇİN YÜRÜDÜLER!

Ülkü Ocakları Canik İlçe Başkanlığı "7-13 Ocak Beyaz Baston Haftası" dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyerek görme engelli yurttaşların yaşadığı sorunlara dikkati çektiler

GÖRME ENGELLİLER İÇİN YÜRÜDÜLER!
11 Ocak 2016 - 15:44
Ülkü Ocakları Canik İlçe Başkanlığı "7-13 Ocak Beyaz Baston Haftası" dolayısıyla bir yürüyüş düzenleyerek görme engelli yurttaşların yaşadığı sorunlara dikkati çektiler.
Canik ilçesinin en yoğun caddesi olan Mekke Caddesinde düzenlenen yürüyüşe Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kürşat Geze, Ülkü Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş esnasında gözlerini bandajla kapan gençler cadde boyunca yürüyerek görme engelli vatandaşların yaşadıkları sorunlara farkındalık oluşturmayı hedefledi.

[gallery ids="42120,42121,42122"]
Yürüyüş sonrası açıklama yapan Ülkü Ocakları Canik İlçe Başkanı Oğuzhan Taş, teknoloji her ne kadar gelişse bile değişmeyen tek şey beyaz bastondur. Beyaz baston görme engelli vatandaşlar için bir göz görevi görmektedir. Trafikte öncelik beyaz bastonundur dedi.
Belediyelerin bu konuda yetersiz kaldığını belirten Taş, "Her fırsatta Canik'i bir dünya kenti yaptığını söyleyen Sayın Canik Belediye başkanımız maalesef engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren projelere imza atmıyor. Görme engelli vatandaşlar için sarı çizgi çok önemlidir. Lakin Mekke Caddesi gibi oldukça işlek bir cadde de bile sarı çizgi uygulamasına yer verilmemiştir. Diğer caddelerin halini siz düşünün. Kaldırımlar oldukça ufak ve elektrik kutuları, doğalgaz kutuları iyice yürümeyi zorlaştırmaktadır. Birde bunlara görme engelli de eklenince engelli vatandaşlarımız için Canik çok zor bir hal alıyor" dedi.
Yürüyüşte hedeflerinin farkındalık oluşturmak olduğunu belirten İlçe Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Taş; "Hem yürüyüş yaptık hem karşılaştığımız vatandaşları bu konuda bilgilendirdik" dedi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum