Güçlü Kadın, Güçlü Toplum

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kadın istihdamını arttırmak ve kadınların sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla açılan kurslara önem verdiklerini söyledi.

Güçlü Kadın, Güçlü Toplum
25 Haziran 2024 - 18:54
İlkadım Belediyesi’nin, kadın istihdamına yönelik hizmetleri devam ediyor. Yıldıray Çınar Kültür Merkezi, İlkadım Kültür Merkezi, Derebahçe Kültür Merkezi, Gazi Kültür Merkezi, Türk İslam Sanatları Merkezi’nde, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen kurslarla, İlkadım’da kadın istihdamına destek sağlanıyor. Kursiyerler, kurslarda ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar.
Güçlü Kadın, Güçlü Toplum
‘Güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü İlkadım’ bilinciyle, kadın istihdamına yönelik çalışmaları yürüttüklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “İlkadım’da, kadınlarımızın istihdama ve kalkınmaya katılmaları; yalnızca ekonomik anlamda değil, sosyal hayatlarının da güçlenmesine katkı sağlamaktadır. İstihdamda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kültür merkezlerimizde, hat sanatı, süsleme ve çiçek yapımı, dikiş-nakış, ebru sanatı, kazaz, aşçılık, el sanatları gibi kurslar açıyor ve bu kurslara kadınlarımızın katılımlarını sağlıyoruz. Kurslarımızda, yaz döneminde günlük yaklaşık 1000 kadın kursiyer eğitim alıyor. Halk Eğitim Merkezimizin de desteğiyle yürüttüğümüz kurslarımız, Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Kursiyerler kadınlarımız, el emeği göz nuru yaptıkları eserlerin satışını da yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyorlar. İlkadım Belediyesi olarak kadınlarımız her anında hep yanlarında olacağız. ‘Türkiye Yüzyılında’ üreten, güçlü kadınların destekçisi olacağız. Memleketimizin kurtuluş mücadelesini verdiği yıllarda, cepheye mermi taşıyan kadınlarımız gibi; Türkiye Yüzyılında da güçlü, üreten, aktif ve gelecek nesillere ışık olacak kadınlar için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum