GÜLSİN ONAY İLE KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL...

Güzelliği, mütevazı kişiliği ve olağanüstü yeteneği ile başta kadınları olmak üzere, tüm sanatseverleri büyüleyen Dünyaca  ünlü piyanist Gülsin Onay ile Kadınlar Günü’ne özel

GÜLSİN ONAY İLE KADINLAR GÜNÜ'NE ÖZEL...
07 Mart 2016 - 14:41
Güzelliği, mütevazı kişiliği ve olağanüstü yeteneği ile başta kadınları olmak üzere, tüm sanatseverleri büyüleyen Dünyaca  ünlü piyanist Gülsin Onay ile Kadınlar Günü’ne özel.
“Tüm kadınların ve özellikle sanatçı kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım” diyerek sözlerine başlayan Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay; bir anne, bir evlat, bir babaanne, bir eş ve hayatı sahnelerde şekillenen bir piyanist. Müziğin dinamikleri ya da piyanonun siyah ve beyaz tuşları gibi, birbirine tezat da olsa, uyum içinde yan yana yaşamak üzere kodlanmış kadın ve erkeği; ayrılmaz bir bütün olarak gördüğünü ifade ediyor.
“ERKEK GİBİ ÇALIN” DİYORDU
“Kadınların fiziksel gücü elbette erkeklere göre daha azdır ancak müzikal enstrümanlarda gerekli olan virtüözite söz konusu olduğunda kadınlar çok büyük bir duygusal güce sahiptir.. Bu konuda yanlış önyargıya sahip olanlar, kadınların piyano çalmak için yeterince güçlü olmadığına inanıyor. Büyük piyanistlerin tümünün erkek olduğunu savunuyorlar.. Birebir yaşadığım örnekler arasından ilginç bir anekdot paylaşmak isterim; Gümüşlük Festivali’ne davet ettiğimiz büyük hocalardan biri olan Tobias Kühne, ustalık sınıflarında kızlara sürekli “erkek gibi çalın” diyordu.. Ben bunu erkekler daha iyi çaldığı için söylediğini düşünmüyorum. Bana göre bundan anlaşılması gereken, aslında sanatın dişi ve eril yanlarının ifadesinde her iki öğeye de eşit miktarda yer vermemiz gerektiğidir. Bir erkek piyanist de kadın gibi çalmaya çalışmalıdır. O zaman insana ait evrensel duyguların renk paletini yansıtmaya muhitedir olur.”
MÜCADELE ETMEK ZORUNDA
"Kadın ve erkek her açıdan farklıdır, dünyayı güzelleştiren de budur. Ne yazık ki dünyada pek çok bölgede ve tarihin pek çok döneminde ikinci planda kalan kadının,  ana ve ilk öğretmen olarak toplumun şekillenmesindeki çok büyük önem taşıyan rolü vardır. Kadının ikinci planda kalmamak için mücadele etmek zorunda olmadığı bir dünyada, armoni içinde, farklı seslerin güzelliğini dinleme fırsatımız olsun. Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!".
Köksal Öner
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum