GÜLSİN ONAY İZMİR'DEN SANTİAGO'YA,

Genel Sanat Yönetmeliği’ni Rengim Gökmen’in yürüttüğü Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde, Chopin’in Op

GÜLSİN ONAY İZMİR'DEN SANTİAGO'YA,
11 Ekim 2016 - 15:38
img_2284Genel Sanat Yönetmeliği’ni Rengim Gökmen’in yürüttüğü Karşıyaka Oda Orkestrası eşliğinde, Chopin’in Op. 2'inci Piyano konçertosunu yorumlayacak olan sanatçı, bestecinin memleketi Polonya’da başta olmak üzere, tüm dünyada istisnai bir Chopin yorumcusu olarak kabul ediliyor.
2007’de çok başarılı Chopin yorumları nedeniyle Polonya Devlet Nişanı ile şereflendirilen piyanist, bestecinin 20 yaşındayken, eğitimini henüz tamamladığı yıllarda yazdığı piyano konçertosu ile İzmirli hayranlarını bir kez daha büyüleyecek.
SEZONUN İLK KONSERİNİ İSTANBUL'DA VERECEK
Dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay, Chopin'in 2'inci Piyano Konçertosu'ndan 3.bölümü, Marek Pijarowski yönetimindeki CSO eşliğinde seslendiriyor. ( 2010) Onay, Chopin’le ilgili duygularını bir röportajında şöyle ifade etmiş: “6 yaşında ilk konserimi verdiğimde, ilk olarak Chopin’in valsini çalmıştım. Chopin’e baktığımda, notalarında hikâyeler buluyordum sanki. Chopin çalmanın bana yaşattığı duygular çok erken yaşta belirmeye başladı. Büyürken algılarım, bakış açılarım, hislerim, sanki hep Chopin notalarında hayat buldu diyebilirim. Sadece romantik olarak da görmüyordum Chopin’i, bazı pasajlar bazen beni güldürürdü. Tabii Chopin deyince akla piyanonun şairi geliyor, o da önemli tabii, ama ben Chopin’in farklı taraflarını gördüm hep. O sanki sırdaşımdı. Hala da öyle. ”Duayen piyanist, 13 Ekim’de Notre Dame de Sion Lisesi Konser Salonu’nda, sezonun ilk konserini İstanbul'da verecek. Resital programında Mozart’ın “Alla Turca” başlıklı sonatı, Mendelssohn’un Op.54 Variations sérieuses, Debussy’nin Images ve Chopin’in si minör sonatı yer alıyor.
GENÇ PİYANİST AYŞEDENİZ GÖKÇİN İLE BİR ARAYA GELİYOR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, 27 Ekim’de 23 Ekim’de ise TED İstanbul Koleji Vakfı'nın düzenlediği “Cumhuriyetimizin 93'üncü Yılında Nesilden Nesile Sanat Elçilerimizle Birlikte” başlıklı özel bir konserde, genç piyanist Ayşedeniz Gökçin ile bir araya geliyor.29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına, 27 Ekim’de Şili’nin Santiago kentindeki Teatro Oriente’de devam edecek olan Dünyaca ünlü piyanist Onay, buradaki resitalinde Schumann, Beethoven, Mendelssohn, Saygun ve Chopin’in eserlerini  seslendirecek.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum