Gümüşhane Üniversitesi Rektörü...

Rektör Prof

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü...
20 Ekim 2015 - 00:44
Rektör Prof. Dr. Günaydın

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın "Trabzon ve çevresinde hizmet alan Ortadoğu kökenli turistlerin beklentilerinin karşılanması amacı ile geliştirilen çözüm önerileri, hizmet kalitesini arttırmak, beklentileri daha üst düzeyde karşılamak Trabzon ve çevresindeki turizm potansiyelini sürdürülebilir kılmak maksadıyla önem derecesine göre sıralamış.

Turist beklentilerinin en üst düzeyde karşılanabilmesi için çözüm önerileri hangi sıra ile hayata sokulmalıdır? Sorusunun yanıtı yapılan analizler sonucunda elde edilmiştir. Buna göre en önemli turist beklentisi olan 'Adil, eşit, sabit ve yanıltıcı olmayan fiyatlandırma yapılması' sorunu için geliştirilen 'Firma bazında hizmet performansı ve güvenirlik endeksi oluşturmak' çözüm önerisi odaklanılması gereken ilk teknik gereksinim olarak tespit edilmiştir" demiş,

Orta düzeyli turistlerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ni ziyaret ettiğini belirterek "Görüşülen turistlerin yaklaşık yüzde 49,2'si daha önce Türkiye'nin farklı bölgelerini ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi'ni ziyaret ettiğini beyan ederken, büyük bir kısmı yüzde 76,9'u ise karadeniz Bölgesi'ni ilk kez ziyaret ettiğini beyan etmektedir. Turistlerin türkiye tatilleri için ortalama 18 bin 259 TL tutarında bir bütçe ayırdıkları görülmektedir. Bu bütçe en az bin 500 TL ile en çok 51 bin TL arasında değişmektedir" diye konuşmuş.

Gümüşhane’den Trabzon’a bakıp Arap turizmini incelemesi bana bir hayli ilginç geldi Rektör Prof. Dr. Günaydın açık hava müzesi olan hiç bozulmamış doğası ve kültürün kucaklaştığı bu güzel ilde yerli ve yapancı turistlere gösterilecek sakıtları erimeye tutmuş karaca mağarası dışında hiçbir yerin kalmadığını görür.

Devlet orada da bazı kurum ve kuruluşlar üzerinden turizme destek vermiş, kooperatifler kurulmuş, özellikle alabalık yetiştiricileri bu desteği almışlar tesisleri kurmuşlar. İlgisizlikten ve bilgisizlikten bakıp oturacak iskemlesi, yemek yiyecek masası ve hatta sit bölgesinde diye yollarının asfaltlamadığı Şiran yolundaki tesislerin hali içler acısı!

Vatandaş aracını kırmak pahasına oraları ziyaret ettiğinde ortada ne bir garson ne de aşçının olmadığını görüp geri döndüklerini, bir daha mı asla! Dediklerini duyar gibi oluyorum.

Kanımca Rektör Prof. Dr. Günaydın işletmeciler için eğitim programlar düzenlese daha iyi olur düşüncesindeyim.

Gümüşhane üniversitesini kazanan öğrencilerin yolu olmayan bir yamacın dibinde yapılan KYK. ait yurtlara puan sıralamasından giremediği için okuyacak yurt bulamadığı, ev kiralarının, özel yurtlarda barınma fiyatları, yiyecek ve giyecek fiyatlarının yüksekliğinden kayıtlarını dondurarak geri döndüklerini biliyoruz.

Bunlar için başta valilik ve belediye yetkilileri, GTSO ve esnaflar ile seri toplantılar yaparak şehrin lokomotifi olabilecek üniversiteye ve onu var eden geleceğimizin teminatı öğrencilerimize ve hatta hocalarımıza daha fazla ilgi duyulmasını istemesi en tabii hakkıdır.

Yoksa Arapların pek uğramadığı, Arap turizm hakkında açıklama yapması durumdan vaziyet çıkartmaya benziyor!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum