Gurbetçiler Samsun TSO'da

Samsunlu Almanyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında z

Gurbetçiler Samsun TSO'da
15 Mayıs 2015 - 22:30
Samsunlu Almanyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan gurbetçilere Türkiye ile olan ilişkilerine destek ve yardımcı olmak amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Samsunlu Almanyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(SAYDER) Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz’ün de bulunduğu ziyarette SAYDER Başkanı Ramazan Mırık, yürüttükleri faaliyetler hakkında Başkan Salih Zeki Murzioğlu’nu bilgilendirdi.

Amaç gurbetçilere yardımcı olmak

Samsun’a kesin dönüş yapmış gurbetçilerin bir araya gelerek kurdukları derneklerinin geçen yıldan itibaren faaliyette bulunduğunu kaydeden Ramazan Mırık, “Bizler yıllarca gurbette çalışmış daha sonra da ülkemize kesin dönüş yapmış kişileriz. Amacımız, Avrupa da özellikle Almanya da yaşayan gurbetçilerimizin Türkiye ile olan ilişkilerine yardımcı olabilmek. Hedefimiz ise, Samsun’a gurbette karşılaştığımız olumlu yönleri taşımak. SAYDER, Almanya’da yaşayan Samsunlulara bu bölgede bir irtibat noktası şeklinde yardımcı olmaktadır. Yapmak istedikleri veya ulaşmak istedikleri yer veya kişiler konusunda gerek Türkiye gerekse Almanya konusunda güvenilir bir noktadır. Türkiye’ye dönen vatandaşlarımıza bu bölgede yatırım ve istihdam konusunda brifingler vererek onların bu bölgenin şartlarına uyum sağlamalarını ve sağlıklı yatırımlar yapmaları konusunda yardımcı olmaktadır” dedi.

Murzioğlu başarılar diledi

Sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu ise, “Vatandaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri sivil toplum kuruluşları ve geleneklerimizin, örf ve adetlerimizin gelecek nesillere taşınması açısından özellikle hemşeri dernekleri çok önemli. Bu anlamda Almanya’da doğmuş, büyümüş vatandaşlarımızın hayata geçirdiği bu oluşumu da memnuniyetle karşıladım. İnanıyorum ki güzel çalışmalara imza atacaksınız. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

SAYDER Başkanı Ramazan Mırık, daha sonra Başkan Salih Zeki Murzioğlu’na derneklerinin plaketini hediye etti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum