HABER-SEN 'DEN BASIN AÇIKLAMASI

"Bıçak kemiğe dayandı, iş yükü altında eziliyoruz!" diyen Haber-sen üyeleri bugün saat 12

HABER-SEN 'DEN BASIN AÇIKLAMASI
14 Mayıs 2015 - 21:37
"Bıçak kemiğe dayandı, iş yükü altında eziliyoruz!" diyen Haber-sen üyeleri bugün saat 12.30’da Samsun Eski Postane önünde eylem yaptı.

Basın açıklamasını grup adına Kesk Dönem Sözcüsü Uğurcan Albak okudu. Albak yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdi; PTT gişelerinde ödeme ve tahsilat işlemlerinin yoğun olduğu ayın 15 ile 30 arasında bir memur tarafından günde ortalama 400-500 işlem yapılmaktadır. bu sayı bazı iş yerlerinde 800e kadar çıkmaktadır. PTT Genel Müdürlüğü Hizmet Standartları Çizelgesinde hizmetin tamamlanma süresi hizmetin türüne göre belirlenmiştir.

Yasaya göre Türk Telekom, cep telefonu, doğalgaz, su, elektrik fatura tahsilatı ve benzer işlemlerin gerçekleşme süresi 30 saniye, emekli maaşı ödemeleri ve prim tahsilatı gibi işlemler 3 dakika olarak belirlenmiştir. Yasaya göre günde 480 dakika çalışması gereken bir gişe memurunun 400 işlem yapabilmesi için insani ihtiyaçlarını karşılamak için tuvalete gitmemesi, su içmemesi gerekmektedir."

PTT işçilerinin üzerindeki iş yükünü azaltmanın tek yolunun kadrolu personel istihdamını artırmak olduğunu belirten Albak, taşeron işçilerin acilen kadrolu geçişi yapılmalıdır diye ekledi.

Albak sözlerine şöyle devam etti: PTT yönetiminin bu insanlık dışı yönetim anlayışına karşı bugün hizmet üretiminden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Gişe işlemlerini ve posta dağıtımını mevzuatta belirlenen kurallara uygun olarak yapacağız. Bunun sonucunda da doğal olarak iş yavaşlayacaktır.

Yapılan basın açıklamasına haber-sen üyelerinin yanı sıra HDP Samsun Milletvekili adayları Makbule Efe Baysal ile İlhan Cüre de katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum