HADİ BAKALIM… DÜŞÜN RANTÇILARIN PEŞİNE!

HADİ BAKALIM… DÜŞÜN RANTÇILARIN PEŞİNE! AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, haksız imar kazancının haram olduğunu vurgular

25 Ekim 2014 - 23:56
HADİ BAKALIM… DÜŞÜN RANTÇILARIN PEŞİNE!

AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda konuşan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu, haksız imar kazancının haram olduğunu vurgularken Peygamberimiz ’in hediye almadığından bahsetmiş.
Hükümet, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarını takip ile bunların haksız imar kazancı gibi yollardan elde edilip edilmediğini araştırmak için bir komisyon kurulması konusunda düğmeye basıldığını da söylemiş..
Gerçekten hükümetin başından böyle bir açıklamanın yapılmış olması, ülkenin her tarafından gelen pis kokuların gün yüzüne çıkartılması açısından hayli önemli...
Başbakanın bu konudaki tavrını takdirle karşılıyorum...

ÖNERİ VEKİLLERDEN

Bazı iktidar milletvekillerinin,  özellikle
belediyelerde adamına göre muamele yapıldığı ve bazı kişilere haksız kazanç sağlandığı konularında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şikâyette bulunmuşlar.  Başbakan Davutoğlu bunun üzerine yaptığı konuşmada bakın neler demiş :
“Peygamber efendimize birisi bir hediye getirmiş. Diğeri ‘Sen Allah’ın resulü olduğun için bu hediye geliyor’ demiş. Peygamber efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Şimdi adam bir yerden imar geçeceğini öğrenip, oradan arsa alıyor ve haksız zenginleşiyor. Bu kişi, imar geçeceğini siyasetçi ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu daha da vahim. Bu, siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır.”

Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bu açıklaması, ülkedeki yolsuzluklardan yakınan birçok kesimin yüreğine su serpmiştir.
Demek ki, ülkenin her yanında veya her bölgesinde rantiyeciler o kadar çok artmış ki, buna iktidar milletvekilleri dahi isyan eder olmuşlardır.
Bazı milletvekilleri de Başbakan’dan, seçilen milletvekillerinin, seçildikten sonraki zenginleşme durumlarının incelenmesini dahi istemişler…
Başbakanın bu açıklaması karşısında, bizim Samsun milletvekilleri cenahında henüz bir “tık” yok.
Acaba onlar, özellikle Belediyelerimizde her hangi bir dolap dönüp dönmediği konularında bilgi sahibi değiller mi, yoksa biliyorlar da sessiz kalmayı mı tercih ediyorlar merak ediyorum doğrusu…!

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum