Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 784'ü adli yargıdan

Şike davası savcısına şok! Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 784'ü adli yargıdan
16 Ocak 2015 - 00:32
Şike davası savcısına şok!

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Dairesi, 784’ü adli yargıdan, 104’ü idari yargıdan olmak üzere toplam 888 kişilik yeni kararname yayımladı.

Ankara Başsavcılığı’na Başsavcı vekili Harun Kodalak getirilirken, Uşak, Manisa, Aksaray, Sakarya, Kütahya, Düzce, Kırşehir, Yalova, Tokat, Sinop, Kırklareli, Kars, Muş, Ağrı, Gümüşhane gibi illerin de başsavcıları değişti.

Toplamda 74 il ve ilçenin Başsavcısı değişti. Başsavcıların büyük çoğunluğu tenzili rütbe alarak düz savcı oldu.

İstanbul Anadolu Başsavcısı Celal Avar İstanbul Hâkimliğine getirildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fehmi Tosun atandı. Kararname ile büyükşehirlerde görev yapan ve daha önce önemli soruşturma ve davalara bakan çok sayıda hâkim ve savcı da daha pasif yerlere atandı. HSYK bağımsız adaylarından Yeşim Sayıldı ve eşi Selami Sayıldı da İstanbul dışına atandı.

FİDAN’I İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI DA GİTTİ
Kararname ile Hrant Dink davası hâkimi Rüstem Eryılmaz Şanlıurfa hâkimliğine, Balyoz davası hâkimi Ömer Diken ise Uşak hâkimliğine atandı. 7 Şubat 2012’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı, KCK soruşturması kapsamında bazı diğer MİT görevlileriyle beraber ifadeye çağıran dönemin özel yetkili savcısı İstanbul Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Erzurum’a atandı.

ŞİKE DAVASI SAVCISI İSTANBUL DIŞINA
HSYK yaz kararnamesiyle Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden 2014 yılında Bakırköy’e düz savcı olarak atanan Şike Davası Savcısı Mehmet Berk şimdi de İstanbul dışına Balıkesir’e yine düz savcı olarak atandı.

Kararname ile İstanbul’da “paralel yapı” soruşturmalarını yürüten Savcılar İrfan Fidan ve İsmail Uçar İstanbul Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Adana’da MİT TIR’larını durdurarak arama yapan askerler hakkında “casusluk” iddianamesi hazırlayan İstanbul Başsavcı Vekili Ali Doğan, Küçükçekmece Başsavcısı oldu.

Kaynak Medya 061

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum