HARALD MÜLLER DÜNYA DRİFT REKORUNU SAMSUN'DA KIRARAK GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ.

SAMSUN’DA DÜNYA REKORU HARALD MÜLLER DÜNYA DRİFT REKORUNU SAMSUN’DA KIRARAK GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ

HARALD MÜLLER DÜNYA DRİFT REKORUNU SAMSUN'DA KIRARAK GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ.
16 Temmuz 2014 - 13:03
SAMSUN’DA DÜNYA REKORU

HARALD MÜLLER DÜNYA DRİFT REKORUNU SAMSUN’DA KIRARAK GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRDİ.

Vali Hüseyin AKSOY ve eşi Sayın Hülya AKSOY, rekortmen pilot Harald MÜLLER'in Guinness rekorlar kitabına girmek ve Dünya Drift rekorunu kırmak için Samsun Batıpark helikopter pistinde düzenlenen yeni rekor denemesini izledi.

Rekortmen pilot Harald MÜLLER, Dünya Drift rekor denemesini Samsun’da gerçekleştirdi. 2 saat 21 dakika  58 saniye ile en uzun süre drift yapma rekorunu elinde bulunduran Alman Harald MÜLLER, kendi rekorunu geliştirerek hem bunu 3 saate çıkarmayı, hem de ABD’li Johan SCHWARTZ tarafından 84 kilometre mesafede kırılan rekorunu iyileştirmeyi hedefledi.

Samsun Batıpark helikopter pistinde düzenlenen Dünya Drift Rekor denemesini rekortmen pilot Harald MÜLLER, 144.12 kilometre ile kırarak Guinness rekorlar kitabına girdi.[gallery ids="10283,10282,10281"]

Guinness World Records Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı GEMİCİ, Samsunda kırılan Dünya Drift Rekor denemesinin sertifikasını Vali Hüseyin AKSOY’a takdim etti.

Vali AKSOY burada yaptığı konuşmasında, “Değerli Samsunlular, Samsun olarak böylesine bir Guinness rekorlar kitabına giren bir rekor denemesine ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bunu Samsun’da başarmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a buradan iletiyoruz. Çünkü onun destekleriyle ve katkılarıyla bu organizasyon Samsun’da gerçekleşti. Değerli pilotumuza çok teşekkür ediyoruz. Değerli hakemimize teşekkür ediyoruz. Onun tescili ile Samsun’dan bu rekor dünyaya ilan edildi. Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Samsun Batıpark helikopter pistinde düzenlenen yeni rekor denemesini ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven ÖZYURT, kurum müdürleri ve çok sayıda Samsun’lu izledi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum