Harika İnsanlar Anıtkabir'de Buluştu...

TEGV’ in 20

Harika İnsanlar Anıtkabir'de Buluştu...
22 Mayıs 2015 - 15:01
TEGV’ in 20. Yılında TEGV Samsun Eğitim Parkı Gönüllüleri,  19 Mayıs’ da  Anıtkabir'de Giresun, İstanbul ve Ankara gönüllüleri ile bir araya geldi.  Ankara TEGV  Semahat Dr. Nusret Arsel Eğitim Parkı gönüllülerinin ev sahipliğinde, Vakfın 20. Yılında TEGV ruhunu etkinlik noktalarından gelen gönüllüler ile hep birlikte Anıtkabir de yaşattılar.
18 Mayıs gecesi yola çıkan 35 Samsun Eğitim Parkı Gönüllüsü, yola dahil olan Giresun Öğrenim Birimi ve Ferit Aysan Eğitim Parkı gönüllüleri ile rengarenk, çeşit çeşit  TEGV Tişörtleriyle Ankara Semahat Dr Nüsret Arsel Eğitim Parkında buluştular.
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Programı Ankara Eğitim Parkında sabah 9 sularında kahvaltı ile başladı. Diğer Etkinlik Noktalarından gelen gönüllülerle  kahvaltıda buluştuktan sonra, TEGV Ankara Park Yerel Eğitmenleri kolaylaştırıcılığında, Isınma Oyunlarıyla tüm TEGV gönüllüleri keyifli dakikalar yaşadılar. Hemen ardından  Gençlik, Sorumluluk ve  Gönüllülük sunumuyla, Eda Dilhan kolaylaştırıcılığında bir oturum gerçekleştirildi.
TEGV’li olmanın gururuyla yüzlerce harika insanla birlikte Eğitim Parkında “TEGV”  Yazısını oluşturuldu.
Etkinlik, Ankara ve Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Bülent İlik'in moderatörlüğünde Akademik bakış açısıyla  Gençlik, Sivil Toplum ve Gönüllülük temalı bir oturumla  devam etti.
Eğitim Parkının bahçesinde, çadırların altında yenen Öğle Yemeğinden hemen sonra Anıtkabir coşkusunu yaşamak için sabırsızlanan TEGV Gönüllüleri ile Parktan hareket ederek Anıtkabir ziyareti gerçekleştirildi.  Aslanlı Yolda ellerinde TEGV in 20. Yıl pankartını açan TEGV Gönüllüleri, TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy ve Eğitim Programları Yöneticisi Sevim Çonka ile birlikte Ata’ nın huzuruna doğru yürüdüler. Samsunlu gençler o gün orada olmanın ayrı bir duygu olduğunu dile getirerek Kurtuluş Yolundan Anıtkabir e uzanan bu duygusal bağı daha içten yaşamış oldular.
Anıtkabir ziyaretinin hemen ardından ODTÜ Tarih Bölümü Okutmanı, TEGV Temel Gönüllü Eğitmeni Taner Zorbay önderliğinde müze ziyareti ve tarih anlatımı  ile dopdolu bir anı yaşandı.
Anıtkabir den ayrılan TEGV li gençler, bugün burada olmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu dile getirerek şunları ilave ettiler:  19 Mayıs ülkemiz için kurtuluş sürecinin başlangıcıdır. Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği ve kurtuluş ateşinin yakıldığı gündür. 19 Mayıs aynı zamanda bağımsızlığın, aydınlık geleceğe olan inancın adıdır. Cumhuriyeti kuranların düşüncelerinin bugünlerimiz için taşıdığı değerlerin bilincine vararak, onların ülkülerine sahip çıkmak bizlere güç verecek, hedeflerimize ulaşmanın yolunu açacaktır. Demokrasiyi özümsemiş, tarihinin ve varlığının değerini iyi bilen, bilimin, eleştirel düşünce yapısına sahip, üretken, her türlü düşünceye saygılı, ülke sorunlarına duyarlı bireyler olarak görmek hepimizin en içten dileğidir. Devlet ve millet olarak biz gençlerin en iyi şekilde yetişmesini, dünyadaki gelişmelere uygun eğitim görmesini arzu ediyor, haklı beklentilere cevap vermeye çaba gösteriyoruz. Eğitim sürecinin ve sonrasında çıkan sorunların bilincindeyiz.
Mustafa kemal Atatürk'ün cumhuriyeti gençlere emanet etmesi, gençliğe inancının, sevgisinin, güveninin bir göstergesidir. Biz Gençlerin de bu güvene layık olduğumuza inanmaktayız. O'nun ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yolda yorulmadan ilerlemek, Cumhuriyetimizi korumak, yeni eserlerle güçlendirerek sonsuza kadar yaşatmak konusunda üzerimize düşeni yapmak için, tüm olumsuzluklara rağmen çaba göstereceğimize, gerektiğinde sorumluluk almaktan çekinmeyeceğimize yürekten inanıyoruz. Bizler ülkemiz için okuyor, çalışıyor ve sivil topluma destek olmak açısından TEGV gibi kurumsal bir yapıda GÖNÜLLÜ olarak çalışıyoruz.
19 Mayıs 2015 Günü TEGV in Yüzlerce gülen yüzü ve harika insanları bir aradaydık…

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum