Hasan Yılmaz'ın konser verdiği 6. Düzdağ Yayla Şenliklerine binlerce kişi katıldı.

Binler şenlikte buluştu

Hasan Yılmaz'ın konser verdiği 6. Düzdağ Yayla Şenliklerine binlerce kişi katıldı.
05 Ağustos 2014 - 23:15
Binler şenlikte buluştu... 

Hasan Yılmaz’ın konser verdiği 6. Düzdağ Yayla Şenliklerine binlerce kişi katıldı.

Samsun’un Ladik ilçesi Küpecik Köyü’nde Yörünge Ajans tarafından düzenlenen ve Hasan Yılmaz’ın konser verdiği 6. Düzdağ Yayla Şenliklerine binlerce kişi katıldı.

Her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Samsun’un Ladik ilçesi Küpecik Köyüne bağlı Düzdağ Yayla Şenlikleri’nin bu yıl 6’ıncısı gerçekleştirildi. Ramazan Bayramı’nın 2’inci gününe denk gelen 29 Temmuz 2014 tarihindeki etkinlik, gurbetteki binlerce Küpecikli bir araya getirdi. Yörünge Ajans ve Küpecik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen şenlik, bölge halkına da unutulmaz bir gün yaşattı. Çevre köy ve ilçelerden çok sayıda kişi Düzdağ’a akın etti.

Geçmiş yıllara göre katılımın fazlasıyla arttığı görülürken, vatandaşlar “Son 2 yıldır tarihi kalabalıkları yaşıyoruz” diye yorumda bulundu.[gallery ids="10897,10898"]

YILMAZ: ATMOSFER ÇOK GÜZEL

Konser alanına geldiğinde büyük bir hayran kitlesiyle karşılanan ünlü sanatçı Hasan Yılmaz, kalabalık nedeniyle araçtan inmekte zorlandı. Yoğun ilgi gören sanatçı, bir süre aracında hayranları ile fotoğraf çektirdi. Konser sırasında yaptığı konuşmada Küpecik köyündeki coşkulu atmosferin çok güzel olduğunu söyleyen ünlü sanatçı Yılmaz, “Yörünge Ajansın sahibi İrfan Ermiş abim iyi ki beni buraya davet etmiş, sizlerle olmaktan çok mutluyum” diyerek memnuniyetini dile getirdi. Yılmaz, sevilen şarkılarını vatandaşlarla birlikte seslendirdi.[gallery ids="10899,10900,10901"]



KARADENİZ ÜNLÜLERİ DE SAHNEDE

Şenlikte, Karadeniz yöresinin ünlü sanatçıları da konser verdi. Samsun’daki televizyon kanallarının ünlü yüzü İlyas Çavdaroğlu da muhteşem bir performans sergiledi. İlyas Çavdaroğlu, sahneden inerek vatandaşların arasına daldı ve birlikte horon tepti. Çavdaroğlu’nun hareketli şarkılarıyla halay çekip oyunlar oynayan gençler, bir an olsun yerine oturmadı. Yine başarılı bir performans sunan ABS Sanat, gösterileriyle binlerce vatandaşı hayrete bıraktı. Çocukları sahneye çıkaran sihirbaz Altan, onlarla birlikte sihirbazlık gösterileri yaptı.

ÇADIRLAR DA MANGAL KEYFİ

Akdağ eteklerindeki Düzdağ’ın üzerindeki düzlükte şenlik hazırlıkları bir ay öncesinden başladı. Küpecikliler, çadırlar kurarak konakladı. Gün boyu sahne alan sanatçıların birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle eğlenen vatandaşlar, çadırların önüne kurulan mangallar ile birlikte semaverlerde yapılan çayları yudumlayarak bayramın keyfini çıkarttı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Küpecik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Yörünge Ajans Sahibi İrfan Ermiş’e plaket verildi. Yine dernek adına emeği geçenlere plaket verildi. Küpecikli İşadamları Dursun Gece, Ünal Ünsal ve İbrahim Ünsal’a, Küpecik Köyü Muhtarı Sebahattin Özkul’a, sanatçı İlyas Çavdaroğlu’na, Küpecik Köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Gece’ye ve sponsorlara plaket takdim edildi.

1155 ARAÇ SAYILDI

Şişme oyun parkurlarının, lunapark yarışmalarının da olduğu gün boyu gerçekleştirilen şenlik için, çevre köy ve ilçelerden de katılım vardı. Öte yandan, yayla girişinden itibaren organizasyon yetkilileri tarafından araç sayımı da yapıldı. Toplamda 1155 vasıtanın giriş yaptığı alanda çadırlar da kuruldu. Araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman gelen vatandaşlar konser alanına uzak mevkilere araçlarını park etti. Bazı vatandaşlar yoğunluk için “Koca yaylada araç park etmeye yer bulamıyoruz” şeklinde espri yaptı.

ŞENLİK AĞASI İBRAHİM ÜNSAL

6’ıncısı düzenlenen şenliklerin bu yıl ki ağası ise Çebibom İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ünsal oldu. Ünsal, “Bizim amacımız dernekten ziyade, üniversite öğrencilerine burs sağlamak, Onların yanında olmak. Tüm üniversite öğrencilerimize burs bağlanacak” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Şenliğe; Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Lâdik İlçe Başkanı Fikret Baştan ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Ladik İlçe Başkanı Ömer Kanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, protokol üyeleri, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği Başkanvekili Ahmet Karayün, TRT Haber Samsun İl Temsilcisi Mehmet Gençali, Anadolu Haber ekibi, işadamları ve binlerce vatandaşlar katıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum