Havzalı Olmaktan Gurur Duyuyorum!

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 100

Havzalı Olmaktan Gurur Duyuyorum!
24 Mayıs 2019 - 20:57
Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, Atatürk’ün Havza’ya gelişinin 100. yıl dönümü münasebetiyle sosyal medya aracılığıyla mesaj yayınladı. İş o mesaj; “Milletine umut ve inanç vermek üzere yola çıkan Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’da ayak bastığı Samsun’da halkın yüksek teveccühüyle karşılanmıştır. Samsun’da yürüttüğü çalışmalar sonrasında, karargâhını Havza’ya taşıma kararı alan Atatürk, 25 Mayıs’ta Havza’ya gelmiş ve Havza, 18 gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Havzalılara “Düşman bizi öldürmek niyetinde değildir. Düşmanın niyeti bizi diri diri gömmektir. Şimdi çukurun tam kenarında bulunuyoruz. Son bir gayretle kendimizi kurtarmamız mümkündür. Zaten başka bir imkân yoktur'' diye seslenerek mücadelenin ateşini yakmıştır. Büyük Türk milletinin makûs talihini kırıp, yeni baştan yedi düvele azmini, inancını ve gücünü göstereceği Kurtuluş Mücadelesinin İlk kıvılcımı Havza’dan atılmıştır. 30 Mayıs’ta ilk mitingi Havzalılar yapmıştır.
Mayıs 1919’da Havza’da çakılan ilk kıvılcımın 100. yıl dönümünde, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşında yaşamlarını yitiren bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. O gün Havza ve Samsun hangi şuura sahipse bugün de aynı umut ve azme sahip olmalıdır. Ayrıca, Atatürk’ün “Muhterem Havzalılar, ilk cüreti, ilk cesareti gösteren, ilk teşkilatı yapan sizlersiniz. İnkılap ve Cumhuriyet tarihinde kahraman Havza'nın büyük bir yeri vardır” diye seslendiği Havzalıların torunlarından biri olmaktan gurur duyuyorum.
Aynı zamanda bu sözlerinin lafzını zikretmek kadar; muhtevasını yaşamak ve gelecek nesillerimize yaşatmak anlamında gururla birlikte yükü de omuzlarımda taşıyorum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 100. yıl dönümü kutlu olsun.”

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum