Hayalimiz Engelsiz Bir Türkiye

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Hayalimiz engelsiz bir Türkiye'' dedi

Hayalimiz Engelsiz Bir Türkiye
02 Aralık 2015 - 20:28
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, ''Hayalimiz engelsiz bir Türkiye'' dedi.
AK Parti, Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; ''Bilindiği üzere 3 Aralık tarihi, Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında aldığı bir kararla, ’Uluslararası Engelliler Günü’ olarak ilan edildi. 3 Aralık’ın, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi bakımından önemli bir gündür.
Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. AK Parti olarak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin temelinde tüm vatandaşlarımızın imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması gerektiğinin bilincindeyiz. AK Parti hükümetleri engelliler için 2002 yılından bu yana 13 yılda, bugüne kadar yapılamayan hizmetlere ve projelere imza attı. Engelli vatandaşların normal bireyler gibi hayatlarını sürdürebilmeleri için bir çok çalışma yapıldı. 2005 yılında çıkardığımız 5378 sayılı Engelliler Kanunu'yla, engellilerimizin yaşadığı sorunlara çağdaş ve kapsamlı çözümler içeren bir yasal düzenlemeyi gerçekleştirdik. Bu yasa ile birlikte, engellilerimize yeni haklar tanıdık, özel eğitim ve destek eğitimi vermeye başladık. Engellilerimiz için bu iyileştirmeler bundan sonra da devam edecektir. AK Parti hükümeti olarak, engellilerimiz ile hayat arasındaki engelleri elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Hayalimiz engelsiz bir Türkiye.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam temennisiyle kendilerini en derin duygularla selamlıyorum''

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum