Hayatınızda Avantaj İstiyorsanız...

Hayatınızda Avantaj İstiyorsanız Doğru Yerdesiniz konusarakogren

Hayatınızda Avantaj İstiyorsanız...
21 Aralık 2016 - 19:19
7-bos-kalip-haberHayatınızda Avantaj İstiyorsanız Doğru Yerdesiniz konusarakogren.com!
Gerçek dünyada bir başka dilden sözcükleri alışkanlık olacak şekilde duymak ve ideal dili kullanmak, yönetme işlevi gereken diğer görevlerin ‘göreceli’ bir şekilde kolay olduğu beynimiz için son derece etkili bir faaliyet olduğu yabancı dil eğitimi için belirtilmektedir.
Ayrıca söz konusu olan beyin çalışması da kişiler yaşlandıkça daha büyük oranda önem taşıyabilir. Dünya genelinde gerçekleştirilen çalışmaların ifade ettiğine göre iki tane dil bilen kişiler, Alzheimer rahatsızlığı belirtilerini tek dile sahip kişilerden ortalama 5 sene daha geç göstermeye başladığı söylenmektedir. Çok yakın bir zaman aralığında yurt dışındaki pek çok üniversiteden ve çeşitli araştırmacı kurumların gerçekleştirdiği faaliyetler doğrultusunda, iki tane dil bilen Alzheimer rahatsızlığına sahip insanlar, tek dile sahip Alzheimer rahatsızlığına sahip kişilerden yaklaşık 4,6 sene sonra anlamlı belirtiler ortaya çıkarmıştır. Üstelik bu hastalara tek dile sahip kişilerden 4,8 sene sonrasında teşhis konulmuştur.
Türkçe İngilizce çeviri yapan tercümanlardan destek alabilir ya da iş hayatınızda bu avantajdan faydalanabilirsiniz. Ancak dil eğitimi almak çok daha akılcı ve doğru bir seçim olacaktır. Şu detayın bilincinde olmak önemlidir; Alzheimer rahatsızlığı, iki tane dil bilen kişilerde sonradan gelişmemektedir. Yani rakamlar bu insanların hastalığın zararlarıyla çok daha etkili şekilde mücadele ettiğini yansıtmaktadır.
Böyle bir durum ortaya çıktığından dolayı dilin; sosyo ekonomik durumdan, eğitimden ve müzik çalmak gibi zihnimizi yoran yorucu uğraşlardan çok daha kuvvetli bir etkisi söz konusudur. Yurt dışı ülkelerine ait üniversite ve araştırmacı kurumlardaki kişiler, okuma yazması olmayan deneklerin arasında bu rahatsızlığın belirtilerinin gelişmesinde iki tane dilin benzer bir üstünlüğünü ifade etmiştir.
Peki, iki tane dil bilmenin niçin pek çok uğraşıdan daha büyük ve önemli bir etkisi vardır? Bu sorunun yanıtı olarak, dilin sıklıkla kullanıldığı gerçeği ortaya çıkarılabilir aslında. Yapması en zor olan herhangi bir faaliyet aslında beynimiz için faydalıdır. Satranç oynamak, matematik sorusu çözmek, müzik çalmak ya da İngilizce dilinde bir konu çalışmak gibi örnekler çoğaltılabilir. Hatta İngilizce tenseler konusu pek çok kişi için karmaşık gözükmektedir. Bu konunun çalışılması aslında beyin için idealdir. Ancak bu faaliyetlerin herhangi biriyle zaman harcamamak dilimizi çalıştıracaktır. Zira düşünce gerektirecektir.
Sonuç itibariyle, eğer iki tane dil bilen biriyseniz iki defa düşünmeniz gerekir. O halde, belki de çocuğunuzu dil eğitimi olan bir okula göndermeniz kesinlikle hayal etmeyeceğiniz ömür boyu faydaları içerecektir. Tüm bu durumları göz önünde bulundurarak yabancı dil eğitimi almaya başlamalısınız.
Yalnızca bir tane dil konuşan kişilerin pek çoğu, araştırmak yapmak ve bu eğitime başlamak için çok geç kalmadığını düşünmektedir. Çok sayıda kaynak; yetişkin insanların, dil çalışmamış olan kişilerle kıyaslanması halinde gelişmiş yönetim ayrıcalıklarına sahip olduğunu ifade etmiştir. İki tane dile sahip olmanın, çağımızın rahatsızlıklarından Alzheimer ve bunamada yaklaşık orandaki belirtilen görülme zamanını 5 sene kadar geciktirdiği tespit edilmiştir. Sizler de bu doğrultuda yabancı dil eğitimi almak için kaynak arayışındaysanız eğer, http://www.konusarakogren.com/blog/ingilizce-saatler/ web adresine giriş yapmalı ve burada bulunan avantajlardan faydalanmalısınız.
Ayrıca Alzheimer merkezleri tarafınca gerçekleştirilen araştırmalarda, iki tane dile sahip olmanın bu hastalıklara yatkınlığı olan insanlarda mevcut durumu ortalama olarak 5 sene kadar önlediği ve geçiştirdiği tespit edilmiştir. 2025 tarihine kadar bu hastalığın önlenmesi ve tedavilerinin geliştirilmesi için gerçekleştirilecek araştırmalarda, ikinci dil eğitimi almanın genetik unsurlu Alzheimer rahatsızlığının belirtilerinin görülmesini önlediğine dikkat çekilmiştir. Bu gibi detaylar elbette ki büyük bir önem taşımaktadır.
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum