HAYIRSEVERLERE SESLENDİ!...

Samsun'un Canik ilçesi Karşıyaka mahallesinde bulunan ve 2006 yılında ibadete açılan ve arada sıkışık bir vaziyete kalan Mekke Caminin önünde bulunan dükkân üstü iki katlı binanın satın alınmasıyla bi

HAYIRSEVERLERE SESLENDİ!...
03 Eylül 2018 - 20:46
Samsun'un Canik ilçesi Karşıyaka mahallesinde bulunan ve 2006 yılında ibadete açılan ve arada sıkışık bir vaziyete kalan Mekke Caminin önünde bulunan dükkân üstü iki katlı binanın satın alınmasıyla birlikte daha da geniş bir alanda ilçe halkına hizmet verecek.
Karşıyaka Mahallesi Mekke Camii Onarım ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Yıldırım 2006 yılında ibadete açılan ve camimizin önünde bulunan camimize giriş çıkışlarını aşırı derecede engelleyen iki bina bulunmaktadır bu binanın bir tanesini bina sahibi ille anlaşarak satın aldık ve yıkıp camiye dâhil edeceğiz. Mekke Caddesi ile buluşturmak için çok acele paraya ihtiyacımız  var" dedi.
GENİŞ BİR ALANDA NAMAZIMIZI KILALIM
Camimizde ne cenaze namazları ne cuma namazları ne de teravih namazlarını çok zor şartlarda kılınmamakta olduğunu açıklayan Başkan Yıldırım, "Bu bağlamda  birçok cemaatimiz yolda kalmakta ve sıkıntılı bir şekilde ibadetlerini yapmaktadır. İşte bu olumsuzlukları ortadan kaldırabilmek için cami önündeki binayı satın aldık. Bu bölgede oturan tüm kardeşlerimi bu sıkıntıyı çok iyi bilmektedir. Ayrıca caminin girişindeki merdivenler yerin dar olmasından dolayı çok sağlıksız bir şekilde hizmet vermektedir. Her an yaşlı bir cemalimizin merdivenlerden düşüp sıkıntı yaşayacağından korkuyoruz. Bu nedeler do camimizin ön tarafı açılırsa cami girişini yeniden dizayn edip cemaatimize rahatlık sağlamak istiyoruz "diye konuştu.
AYAĞIMIZA GELEN KISMETTİ TEPMEYELİM
Elde edecekleri alanında üstünü kapatarak namaz kılacak olan kardeşleri nede geniş bir alan ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Yıldırım," Ne olur bu ayağınıza gelen hayrı geri tepmeyelim. Yardımlarınızı cami dernek yönetimine, imamı veya müezzin kardeşimize yapabileceğiniz gibi Ziraat Bankası Canik Şubesi iban no TR 96 0001 0020 9559 7855 4650 03  ya da  59785546-5003 nolu  hesap numarasında yapabilirsiniz. Yardım edecek herkesten Allah razı olsun bu çok önemli bir hayırdır. İnanın rabbim amel defterlerinize bu sevapları kat kat yağacaktır" şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum