HDP Dededağ'ında seçim bürosu açtı.

Samsun HDP Dededağ’ında seçim bürosu açtı

HDP Dededağ'ında seçim bürosu açtı.
25 Mayıs 2015 - 09:49
Samsun HDP Dededağ’ında seçim bürosu açtı. Bafra ilçesinin Dededağ köyüne bağlı olan yerleşkede zaten geniş bir tabanı olan Halkların Demokratik Partisi varolan ihtiyaca binaen seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Adayı Alp Altınörs, Samsun Milletvekili Adayı İlhan Cüre ve Ahmet Çağın ile HDP İl Eş Başkanı Cevdet Bakın da katıldı. Onlarca köylünün katıldığı açılışa ilgi büyüktü.  Açılışta milletvekili adayları konuşma yaptı.
Alp Altınörs: “Biz kimseyi ayrıştırmadık, ayrıştırmıyoruz. Biz 72 millete aynı gözden bakıyoruz. Bizim için her millet aynıdır. Her ırk aynıdır. Hepsi eşittir. Ama Türkiye’de dışlanma varsa birileri ikinci sınıf insan muamelesi görüyorsa buna da HDP dur diyecektir!” dedi. Sık sık alkışlar ve sloganlar ile sözleri bölünen Altınörs elindeki fotoğrafı halka göstererek şöyle devam etti; “Erdoğan 400 dedikçe bu 4 yüzü hatırlayın. 4 tane yüz var burada ya da yüzsüz. Eğer Erdoğan 400  milletvekili alırsa bunun gibi insanları getirecek. Sandığa gittiğinizde bu 4 yüzü hiç unutmayın yurttaşlar!”
Daha sonra mikrofonu alan Ahmet Çağın halka kendi dilinde Kürtçe seslendi. Ve konuşmasını Kürtçe sürdürdü: “Artık sesimiz daha fazla çıksın diye partimize oy verelim. Partimize sahip çıkalım. Birbirimize kenetlenelim. Bir olalım. Burada biz de varız diyebilmek için partimize oy verelim” diyerek Dededağ’ı halkını HDP’ye oy vermeye davet etti.
Mikrofonu alan İlhan Cüre “Az önce Ahmet arkadaşım size kendi dilinde, Kürtçe seslendi. Ne anlattı ben anlamadım. Çünkü Kürtçe bilmiyorum. Ama ben bugün insanlar, kimlikler, ezilenler bir arada eşitçe ve kardeşçe yaşasın diye adayım. Bizler yaşamı değiştirmeye, adil ve güzel bir ülke kurmaya adayız” diye halka seslendi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından halaylar ve horonlar ile devam eden etkinlik, yeni yaşam adaylarının ve gönüllülerinin sloganlar ve konvoy ile köyden uğurlanması ile son buldu.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum