Hedefini süper Lig olarak belirleyen Samsunspor geçen...

 MASA BAŞI OYUNLARI MI BAŞLADI? Hedefini süper Lig olarak belirleyen Samsunspor geçen hafta deplasmanda kaybettiği maçtan sonra sahasında oynadığı Antalyaspor maçını zor da olsa 2-1 kaza

Hedefini süper Lig olarak belirleyen Samsunspor geçen...
10 Mart 2015 - 21:29
 MASA BAŞI OYUNLARI MI BAŞLADI?

Hedefini süper Lig olarak belirleyen Samsunspor geçen hafta deplasmanda kaybettiği maçtan sonra sahasında oynadığı Antalyaspor maçını zor da olsa 2-1 kazandı.

Adanaspor maçında forma giyen Fatih sarı kart cezalısı olduğu için, Murat ise sakatlık geçirdiği için forma giyemezken Ofoedu ise yedek olarak maça başladı.

Bu oyuncuların yerine stoper olarak Tuna, savunmanın sağında Ercan ve orta sahada Mustafa Sevgi ilk on birde karşılaşmaya başladı.

Konuk ekip maça hızlı başladı. Çok pas yaparak, topa daha çok sahip olarak Samsunspor kalesine gelmeye çalıştı. Top Samsunspor’ da iken ise pres yaparak topa sahip olmak ve gol bulma çabasındaydı.

Ancak konuk ekibin bu gayreti gol getirmedi. Samsunspor oyunu dengelemek isterken devreye maçın hakemi girdi. O konuya yazının son bölümünde tekrar döneceğim.

Oyunu dengeleyen Samsunspor herkesin ilk yarı 0-0 bitecek diye beklediği bir anda Mbilla, İvanov ve Mustafa üçlüsünün yaptığı organizasyon ile aradığı golü bularak soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Gol pozisyonunda Mbilla ters koşu yaparak stoperleri üzerine çekti, Mustafa boş alana kaçarak İvanov’un harika pasına yaptığı ustaca vuruş ile topu Antalyaspor ağlarına gönderdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da konuk ekip ilk yarının başında olduğu gibi baskılı başladı. Samsunspor oyunu tam dengelemişti ki devreye maçın hakemi Çağatay Şahan girdi.

Maçın başından beri verdiği tutarsız kararlar ile tepki alan Çağatay Şahan 60. dakikada Hasan Kılıç’ ı ikinci sarıdan oyundan attı.

Bu dakikadan sonra artan Antalyaspor atakları 77. dakikada skora eşitliği getirdi.

Sahada oyuncu üstünlüğü olan Antalyaspor arkasına maçın hakemi Çağatay Şahan’ ı da alarak galibiyet kovalarken Samsunspor’ un aslan yürekli oyuncularının verdikleri onur mücadelesi sonucunda 85. dakikada Ofoedu’nun mükemmel plase vuruşu ile aradığı galibiyet golünü buldu. 2-1

Kalan sürede Antalyaspor’lu futbolcuların ve maçın hakemi Çağatay Şahan’ ın gayretleri Samsunpor’un galibiyetini engelleyemedi.

Samsunspor taraftarının doksan dakika boyunca takımına olan desteği ve futbolcuların sahada gösterdikleri mücadele ile kazanma arzuları çok kritik bir maçın galibiyet ile sonuçlanmasını sağladı.

19 Mayıs Stadyumunun tribünlerine gelerek Samsunspor’ un başarısında pay sahibi olan kırmızı-beyazlı taraftarlara teşekkür ederken terinin son damlasına kadar mücadele ederek maçı kazanan futbolcuları tebrik ediyor alınlarından öpüyorum.

Sizler bir takımın isterse nasıl rakibi ve taraflı maç yöneten hakemin mağlup edileceğini tüm Türkiye’ ye gösterdiniz.

Maçın hakemi Çağatay Şahan’ a gelince.

Hasan’ a gösterdiği ikinci sarı kart, oyuncu değişikliğini bekleyen Soner’ e zaman geçiriyor diye sarı kart göstererek komik duruma düşmesi ve Antalyaspor’ lu oyuncuları 1-2-3 kez aynı hatayı yaptın diye ikaz ettikten sonra sarı kart gösterememesi gibi birçok taraflı kararı nedeni ile kendisine söylenecek söz bulamıyorum.

Bu maçın kasetini TRT’ den iste ve tekrar seyret. Eğer vicdanın rahatsa sana sözüm yok. Ama adam gibi maç yönetmediğini sende göreceksin. O zaman da bu işi bırak ve asıl işine devam et.

Tabii ki birilerinin talimatı veya kendi yandaşlığın sonucu bu maçı taraflı yönetmediysen.

Samsunspor zorlu Antalyaspor maçını kayıpsız geçerek Süper Lig yarışından kopmadı.

Geride oynanacak 11 final maçı daha var.

Yolumuz uzun, çok dikkatli olmalıyız.

24. haftada deplasmanda oynanacak olan Elazığspor maçı hazırlıkları yapılırken Samsun ile Elazığ şehirleri arsında ki rakım farkının da göz önüne alınması gerekir.

Elazığspor maçı dâhil 3 maçlık zorlu bir seri var. Her maçı kazanmak zor ama Samsunspor için imkânsız değil. Yeter ki Antalyaspor maçında ki istek ve mücadele sahaya yansıtılsın.

Adil hakemlerin yönettiği karşılaşmalarda buluşmak dileğiyle;

Hoşça kalın.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum