HENDEK AKADEMİSYENLERİNE TEPKİ GELDİ!

Barış için Akademisyenler adı altında 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye ve imzalanan bildiride Ondokuz Mayıs Üniversitesinden isimlerin olmasına Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden tepki gelmekte ge

HENDEK AKADEMİSYENLERİNE TEPKİ GELDİ!
12 Ocak 2016 - 18:07
Barış için Akademisyenler adı altında 1128 akademisyenin imzaladığı bildiriye ve imzalanan bildiride Ondokuz Mayıs Üniversitesinden isimlerin olmasına Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden tepki gelmekte gecikmedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fak Tarih Böl Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, Güneydoğu’da gözlemlenen terörist eylemler nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayıcı bildiriye tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyetini insafsız bir dille suçlayan ifadeleri,  bu ülkenin bir bilim adamı olarak şiddetle ve nefretle kınıyor, söz konusu zihniyeti ülkemize yönelik en büyük ihanet oluşumu olarak görüyorum” dedi.
DEVLETİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ İFADELER AKADEMİSYENE YAKIŞMAZ
Asırlardan beri kurmuş olduğu devletlerde yönettiği bütün unsurlara hoşgörü ve adaletle muamele etmiş olan bir geleneğin bugünkü yegâne temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özellikle son yıllarda “çözüm süreci” adı altında yürütmüş olduğunu dile getiren Prof. Dr Kocaoğlu, “ Ve tamamen Kürt sorununun kesin bir şekilde ve barışçıl yollarla çözüme kavuşturulması amacıyla ortaya koyduğu tarihi tavır, maalesef PKK ve onun ülkemizdeki uzantısı destekçileri tarafından suikasta uğratılmıştır.Devletin uzattığı şefkat eline,  silahları şehirlere indirip hain elleri ile açtıkları hendeklere gömerek cevap verenler bugün ülkemizin bazı vilayetlerinde devletle şiddetli bir mücadele içine girmiş ve birçok asker, polis ve masum vatandaşımızı şehit etmişlerdir"diye konuştu.
SUÇLAMALARLA DOLU HAİNCE BİR METNE İMZA ATMIŞLARDIR
PKK ve ülkemizdeki uzantısı siyasi irade söz konusu hadiseleri çarpıtarak Türkiye aleyhtarı uluslararası bir kamuoyu oluştururken, yakın bir süreçte Angela Merkel’in Türkiye’yi ziyareti münasebetiyle kaleme aldıklarını ifade eden Prof. Dr Kocaoğlu, “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni küçük düşürücü ifadelerle dolu bildirideki zihniyetin mensubu bir kısım akademisyenler de söz konusu terör olaylarını hiçe sayarak sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne duydukları kin ve nefretin bir sonucu olarak, asla kabul edilemez suçlamalarla dolu haince bir metne imza atmışlardır.  Söz konusu metne imza atanlar arasında çalışmakta olduğum Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden bazı öğretim elemanlarının da bulunmasını esefle karşılıyor ve söz konusu kişileri şiddetle kınıyorum”diyerek tepkisini gösterdi.
TARİH BOYUNCA BÜYÜK BİR HAİNLİK OLARAK ANILACAK
Devlet kurmanın zor olduğu, o devleti yaşatmanın ise çok daha zor olduğu bir coğrafyada, ülkemizin bölgesel ve uluslar arası bir güç olmasını hiçbir zaman istememiş olan güçlerin ülkemizdeki sesi olmaktan başka bir niteliği bulunmayan bu melun çabayı ülkemiz insanı tarih boyunca büyük bir hainlik olarak anılacak vurgusunu yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fak Tarih Böl Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu,”Şüphesiz Türk devleti ve milletini tahkir etme ve töhmet altında bırakmaya yönelik bu melun çabalar Ermeni meselesinde bazı çevreler tarafından gösterilen Türkiye aleyhtarı tutumun günümüzdeki devamından başka bir şey değildir. Bu itibarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine yönelik olarak ortaya konulan söz konusu talihsiz bildiriyi şiddetle kınıyor ve lanetliyorum” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum