Her yerde imzanız var, ancak unuttuğunuz çok şey var!

Her yerde imzanız var, ancak unuttuğunuz çok şey var! Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon TSO’nun daveti üzerine meclise hitap etmiş

07 Aralık 2014 - 22:17
Her yerde imzanız var, ancak unuttuğunuz çok şey var!

Trabzon büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Trabzon TSO’nun daveti üzerine meclise hitap etmiş. Belediyenin yapmadıklarını tek, tek anlatmış… Zaman zaman sinirlenmiş kendi kiracıları dâhil herkese meydan okumuş, kamu görevlisi olduğunu unutmuş ticaret yapıyor. Yomra’da kendi malı olan arazinin bir kısmının nasıl imara açıldığını 200 daire yapacağını anlatıyor.

Ancak Ortağım dediği hastanenin nasıl ve kimlere hangi baskıyla kiralandığını ve genel sekreter yardımcısı vekilin eşinin de ortakları arasında bulunduğu bir sağlık kuruluşuna 6 aylık geçici otopark ruhsatı ile meydanın göbeğinde nasıl hastane ruhsat aldığını anlatmayı unutuyor!

İmperial Hastanesi önündeki trafik karmaşası devam ederken hemen arkasındaki evlerin sağlık alanı içine alarak hastaneye nasıl ruhsat verdiğini de anlatmayı unuttu!

Belediye başkanı Gümrükçüoğlu, Valilik ile Belediye arasından yapılacak olan kentsel dönüşümle bu alan tamamen boşaltılarak Narlıbahçe yeniden ortaya çıkacak diyor… Kızılay’a orada beş katlı bina yaptırıyor, sağlık müdürlüğü binasına restorasyon ruhsatı veriyor sonrada çıkıp bu alan kentsel döşümde diyor. TOKİ başkanı Ergun Turan sen bu sevdadan vaz geç insanları orda mağdur etme. Topla meclisini aldığın kararı iptal et dediğini anlatmayı unutuyor!

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bahçesindeki ağaçlar katlediliyor, sağlık müdürlüğü binası yapılacak ihale yapılıyor basın yazıp çizince bereket versin duyuyor, inşaat ruhsatını ve ihaleyi iptal ettirdiğini şehri yazboz tahtasına çevirdiğini de anlatmayı unutmuş!

Trabzon Belediyesi milyarlarca lira harcayarak Kavak Meydan’da Orman lojmanlarının önüne yol yaptı. Orman bölge müdürlüğü yolu kapattı, Başkan Gümrükçüoğlu seyrediyor. 5000 metre kare bu alanın altını otopark üstünü modern bir park yapmayı hiç düşünmüyor hiç de dert etmiyor… Valilik ve emniyetin otopark sorununu çözmeyi aklından dahi geçirmiyor bunu çıkıp projelendirmiyor belki de anlatmayı unutuyor!

Huzurevinin kapısının karşısında yolun üstünde cami olmaz diyoruz, camiye eski parayla 2 trilyon harcanıyor, cami Kanuni bulvarının tam ortasında kaldı… Yıkılıyor, 2 trilyon çöpe gitti bunu da anlatmayı unutuyor!

Değirmendere’de büyük sanayi sitesinin girişine kaldırımın üstüne arazinin %100’üne ve Ekinci’nin un fabrikasının eski yerine arazinin %100’üne bina kuruyor, orada başta bankaların binaları olmak üzere tüm esnaf binalarını değişen imar çizgisine uymak için binalarını 5 metre ileriye taşıyacak yoğunluk artacak onu da anlatmayı unutmuş!

Karayollarına baskıyla şehir içine Şenol Güneş caddesinin dibine onlarca alternatif varken, güney kuzeyi bırakıp kendi kiracılarını mağdur etmek için surların önüne devasa üst geçitler koyuyor. Bir bacağı aksak olan üst batı doğu yönünden dahi saatte bir araç geçince karayolları trafiği sahil yoluna yönlendirmek zorunda kalıyor. Üst geçidin altında ışıkta araçlar çile çekerken Trabzon TSO önünde ve molozda trafik felç oluyor… Pazarkapı yönüne araçlar giremiyor esnaflar mağdur çare arıyor, başkan Dr. Gümrükçüoğlu çaresizliğini anlatmayı unutuyor!

Karayolları, Hacıkasım kavşağındaki eski binaları istimlak edip yıkıyor. Yolu genişletiyor, belediye sokağın ortasına bina kurdurtuyor, kaldırımı dahi olmayan yolu daralttığı yetmedi vatandaşın Hacıkasım’da yolun üstüne koyduğu binayı Yargıtay kararı gelmeden yıkıyor, vatandaşı Yargıtay haklı bulunca yıkıp parasını ödüyor. Yanına bir inşaat şirketi köprünün korkuluklarını kesip bina yapıyor başkan Dr. Gümrükçüoğlu bunları anlatmayı unutuyor!

KTÜ dururken Bahçeşehir Üniversitesine trafik mastır planı yaptırıyor. Trafik ters dönüyor, Maraş caddesi minibüs otoparkı oluyor, navigasyonun çalışmadığı tek il Trabzon olduğunu da anlatmayı unutuyor!

Başkan Gümrükçüoğlu Perşembe akşamları İstanbul’a evine gidiyor Salı sabahı bu şehre dönüyor evini taşımadığını anlatmayı unutuyor!

Buraya hiç gelmeyen eşi belediye otobüsüne biniyor koltuklar eski deyince yeni otobüsler aldığını anlatıyor daha da önemlisi bu şehir kin ve ihtirasla uzaktan kumandayla yönetilmeyeceğini de unutuyor!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum