Her Zaman Takımım İçin Oynadım

Samsunspor’un tecrübeli oyuncusu kaptan Zeki Yavru, Adana Demirspor A.Ş. müsabakası öncesi açıklamalarda bulundu.

Her Zaman Takımım İçin Oynadım
04 Ekim 2024 - 20:41 - Güncelleme: 04 Ekim 2024 - 20:45
Nuri Asan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında Kaptan Zeki Yavru, Pazar günü deplasmanda oynanacak olan Adana Demirspor A.Ş. müsabakası öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp açıklamalarda bulundu.
Zeki Yavru, “Göztepe karşısında 3-1’den geri gelip maçı kazanmak çok etkileyiciydi, büyüleyiciydi. Stadyumdakiler de çok büyük keyif almışlardır. Biz de büyük keyif aldık, çok mutlu olduk. Bu geri dönüş için çok büyük efor sarf ettik. Çok mutluyuz. Lige iyi başladık. Ama tabii ki başlangıç kadar bitirişler de önemlidir. Önemli olan, bu saatten sonra ligi en iyi şekilde nerede ve nasıl bitirebileceğimizdir. Bunun için daha sıkı, daha iyi çalışmalıyız ve sonuna kadar bu iyi gidişatımızı sürdürmeliyiz.
Hepimizin bildiği gibi transfer yasağımız var. Herkes devre arası takımına katkı yapacak, ama biz yapamayacağız. Lig uzun bir maraton. Sakatlıklar ve cezalı oyuncularla uzun vadede sıkıntılar yaşayabiliriz belki. Performanslarda inişler çıkışlar olacaktır hem takım halinde hem bireysel olarak. Ama önemli olan, uzun vadede bunu en iyi şekilde götürebilmemizdir.
İnşallah üst sıralarda bitirebiliriz. Ama tabii ki teknik direktörümüz Thomas Reis de bunu her seferinde vurguluyor. Öncelikli hedefimiz, ligi güvenli bir yerde bitirmek. Daha sonra zaten bu kulübün önü her zaman açık. İnşallah bu sezonu en iyi şekilde tamamlarız ve geleceğe umutla bakarız.
Ligde her karşılaşmanın kendine göre zorlukları var. Adana Demirspor’un galibiyet alamamış olması, kötü bir takım olduğu anlamına gelmez. Hiçbir karşılaşmaya, bugüne kadar ‘Bu maçı kazanırız’ gözüyle bakmadık. Bu maça da o gözle bakmıyoruz. Öncelikle ayağımızın yere sağlam basması gerekiyor. Evet, lige iyi başladık ama her karşılaşmaya ayrı şekilde motive olmalı, konsantre olmalıyız.
Herkes bunun bilincinde. Bu karşılaşmaya da en üst düzey konsantrasyonla hazırlanıp gideceğiz. İnşallah galibiyetle ayrılan taraf oluruz. Geçen yıl da lige kötü başlamıştık ama sonrasında iyi bir çıkış yakalamıştık. O yüzden hiçbir karşılaşma kolay değil. Her karşılaşmanın kendi içinde zorlukları var. İnşallah bizim adımıza 3 puan alacağımız bir maç olur.
Artık futbolun en tecrübeli dönemindeyim kendi adıma. Önemli olan tabii ki takımın performansı. Futbol kariyerim boyunca hiçbir zaman kendi performansımı düşünmedim. Her zaman takım için, takım oyunu için elimden ne geliyorsa yaptım. Bugün de benim yaptığım asist ya da birinin attığı gol değil, takımın başarısı önemli.
O yüzden, çok şükür benim adıma evet, iyi başladı. Ama önemli olan, takım halinde alacağımız sonuçlar. Takım olarak nerede bitirebiliriz, ne başarılar elde edebiliriz? Bizim için önemli olan bu. O yüzden evet, kendi performansım adına mutluyum. Bugün ben yaptım, yarın başkası yapacak. Ama dediğim gibi, sonuç olarak önemli olan bu kulübün başarısı. İnşallah sezonu en güzel, en iyi şekilde bitiririz" ifadelerini kullandı.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum