Herkes İçin Spor Seferberliği...

Atakum Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Samsun Capoeira Derneği işbirliği ile “Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği” gerçekleştirildi

Herkes İçin Spor Seferberliği...
19 Ekim 2019 - 11:12
Atakum Cumhuriyet Anadolu Lisesinde Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Samsun Capoeira Derneği işbirliği ile “Herkes İçin Spor ve Sağlıklı Yaşam Etkinliği” gerçekleştirildi.
Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğrencilere beden eğitimi ve sporun sevdirilmesi, doğru beslenmenin önemi ve neden hareketli olunması gerekliliği ile ilgili öğrencilere bilgilendirme yapılması amacı ile davet ettiği Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ve Saha koordinasyonunu yürüten Samsun Capoeira Derneği gösteri ekibi öğrencilere seminer vererek ardından Spor etkinliği gerçekleştirdi.
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Saha ekinlik koordinatörü ve Capoeira Derneği başkanlığını yürüten Spor yöneticisi ve Antrenör Güngör Doğanay Beden Eğitimi, egzersiz, hareket, beslenme, spor ve sosyal aktivite konuları ile ilgili öğrencileri bilgilendirirken ara ara sorduğu sorularla öğrencilere çeşitli hediyeler dağıttı.
Ardından Capoeira sporu hakkında bilgi veren Doğanay, Samsun’da 2007 yılında kurulan Capoeira derneğinin 81 ilde ve yaklaşık 500’den farklı ilçede gerçekleştirdiği 1000’den fazla gösteri ve spor etkinliği hakkında bilgi verdi. Seminer ardından tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımı ile okul bahçesinde Capoeira gösterileri gerçekleştirdi.
Öğrencilerin yapılan etkinliklerden oldukça memnun oldukları gözlerden kaçmazken, bu tür etkinliklerin daha sıkılıkla yapılmasını talep ettiler.
Kurulduğu 1990 yılından günümüze anayasamızın 59. Maddesi hükmünce ülkemizin her noktasında spor etkinlikleri, gösteri, faaliyet, proje yürüten Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Millî Mücadelenin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında 30 ve 31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Samsun şehir Merkezi ve Çarşamba ilçe merkezinde Herkes İçin Spor Şenlikleri gerçekleştirmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum