HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPSIN

ANKARA Özellikle son dönemlerde bazı turizm firmalarının gözünü taksici esnafının kazancına diktiğini belirten İBB Ulaştırma Koordinasyon Kurulu üyesi ve Bahçelievler Şoförler Esnaf O

HERKES KENDİ MESLEĞİNİ YAPSIN
22 Eylül 2015 - 20:24
ANKARA

Özellikle son dönemlerde bazı turizm firmalarının gözünü taksici esnafının kazancına diktiğini belirten İBB Ulaştırma Koordinasyon Kurulu üyesi ve Bahçelievler Şoförler Esnaf Odası Başkanı Halit Yılmaz, “Herkes kendi mesleğini yapsın” dedi.

Mevcut taksicilik yapan meslektaşlarının araçlarının yenilenmesine karşı çıkıldığını ve bakımsız gösterilmek istendiğini kaydeden Halit Yılmaz, “Bazı turizm firmaları mevcut taksilerimizin ekmeğine adeta göz dikmiş durumdalar. Yazılı ve görsel basına beyanatlar vererek kamuoyu oluşturmak isteyen bu şirketlerin asıl amacı kaliteli araçlarla taşımacılık yapmak değil de kaliteyi bahane edip taksiciliğe soyunmak istemektedirler” diye konuştu.

UKEME KARARINI İPTAL ETTİRDİLER

İstanbul Ulaştırma Koordinasyon Kurulu üyesi (UKOME) İstanbul Bahçelievler Şoförler Esnaf Odası Başkanı Halit Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Taksici esnafı olarak Havalimanlarında çalıştırılmak üzere lüks (TEHDİTLİ) Taksi Yolcu Taşımacılığı kararı 07.01.2015 tarihinde UKOME de alınmıştı. Alınan bu UKOME kararını bazı turizm şirketleri iptal ettirmek için mahkemeye taşıdılar. Mahkemeye taşımalarının amacı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Lüks taksi yolcu taşımacılığını engelleyerek ülkemize gelen turistlerin kötü ve lüks olmayan araçlarla taşındığının imajını yaymak istiyorlar. Bu hamle ile 5 + 1 ve üzeri Van tipi yeni araç tarifi yaparak bir nevi taksicilik yapmak gayretindeler. 2918 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne bakıldığında otomobilin tanımı açık ve nettir. Kamyonet ruhsatlı bu tip araçlar muayeneden geçemezler. Yasal olmayan bir çalışmanın yapılacağı çok açık. Biz kimin ne istediğini çok yakından takip ediyor ve biliyoruz. Ayrıca her turizm acentesine 10 araç talep edilmektedir. İstanbul da 2 bin 280 acente bulunuyor. Bu da sadece İstanbul’da acenteler tarafından çalışılmak üzere 22 bin 800, Türkiye genelinde 34 bin ticari aracın piyasaya sokulması demek. Bunu yapmak isteyenler asla başaramayacaklar. Taksici esnafının ekmeği ile kimseyi oynatmayacağız” şeklinde konuştu.

LÜKS TAKSİLERLE YOLCU TAŞIMACILIĞININ ÖNÜ KAPATILAMAZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına müracaat ederek ‘Lüks Taksi Yolcu Taşımacılığı’ için talep de bulunacaklarının altını çizen Yılmaz, “Bu araçlar mevcut ticari taksilerden özellikle havalimanlarında çalışan araçlardan olacaktır. Havalimanlarında ve İstanbul da çalışan şoförlerimizin içerisinde yabancı dil bilen şoförlerimiz var. Lüks araçlarla bu arkadaşlarımız kaliteli çalışma yaparak bu tür ihtiyaçlara cevap verecektir. Yasa bu yetkiyi taksici esnafına vermektedir. Bu kesimin amacı turisti lüks araçla taşımak değil. Taksici esnafının ekmeğine göz dikmektir. Bu şirketler ekmeğimize ortak olmayı unutsun. Tüm esnaf odaları ve esnaflar olarak inanıyoruz ki İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Ulaşım Daire Başkanlığı turizm şirketlerinin talebini red edeceklerdir. Çünkü aynı talep Ulaştırma Bakanlığınca uygun görülmedi. Onun için herkes bildiği işi yapsın sizler turizm işiyle bizlerde taksicilik mesleğini icra edelim” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum