HİJYENİK KESİM BİLİNÇLİ KASAPLARLA OLUR...

Canik'te kurban kesme kursu Canik Belediyesi'nin desteği ile Canik Kent Konseyi ve Canik Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen 'Küçük-Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu'na katılan 23 kursiyer ser

HİJYENİK KESİM BİLİNÇLİ KASAPLARLA OLUR...
28 Eylül 2014 - 19:17
Canik'te kurban kesme kursu

Canik Belediyesi'nin desteği ile Canik Kent Konseyi ve Canik Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen 'Küçük-Büyükbaş Hayvan Kesim Kursu'na katılan 23 kursiyer sertifikalarını aldı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Canik'te hazırlıklar tamamlanırken, Canik Belediyesi tarafından desteklenen, Canik Kent Konseyi ve Canik Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Kurban Kesme Kursu sona erdi. Canik Belediyesi, Canik Halk Eğitimi Merkezi, Canik İlçe Müftülüğü ve Çevre Mühendisleri Odası yetkililerinin nezaretinde toplam 54 saat süren kursta dini vecibeler ile hijyenik koşullara uygunluk ve çevre duyarlılığı içinde kesim kuralları konusunda eğitim alan kursiyerler, Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

HİJYENİK KESİM ÖNEMLİ

Belediyesi, Canik Halk Eğitimi Merkezi, Canik İlçe Müftülüğü ve Çevre Mühendisleri Odası yetkililerinin nezaretinde verilen kurs sonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kurbanın iki anlamı var. Birincisi Allah'a yaklaşmak, ikincisi insanların birbirlerine yakınlaşması. Bu bakımdan bu anlamlı ibadetin doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir. Hem dini vecibe hem de çevresel açıdan kurbanlarımızın doğru ve hijyenik kesilmesi son derece önemlidir" dedi.

BİLİNÇLİ KASAPLAR

Eğitimin her alanda önemli olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Bu kursu düzenlemekteki amaç, kesilecek kurbanların sağlıklı, dini vecibeleri yerine getirerek, çevre duyarlılığı içinde ekolojik dengeleri bozmadan usulüne uygun kurban kesimi yapılmasını sağlamaktır. Kursiyerlerimiz kesim yapacağı yerin şartlarını iyileştiren, küçük ve büyük baş hayvan kesimi yapabilen, derisini yüzebilen, iç organlarını çıkartabilen, etini parçalayabilen ve deriyi tuzlayıp muhafaza edebilen küçük ve büyükbaş hayvan kesim elemanı, yani bilinçli birer kasap oldular. Kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

SERTİFİKA ALDILAR

Başkan Genç, kurs sonunda kursiyerlere sertifikalarını vererek tebrik etti. Sertifika törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, Canik Kent Konseyi Genel Sekreteri Reşat Kılınçarslan, Çevre Mühendisleri Odası, Canik İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Canik İlçe Tarım ve Veteriner Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum