HİNT TAPINAKLARINDA BİR TÜRK YÖNETMEN

Tarih: 3 Mart Salı 2015  Ceyda Aslı Kılıçkıran ile The Transition (Geçiş) Belgeseli ve Tasavvuf üzerine sohbet Aslı Ceyda Kılıçkıran,

HİNT TAPINAKLARINDA BİR TÜRK YÖNETMEN
26 Şubat 2015 - 21:47
Tarih: 3 Mart Salı 2015 

Ceyda Aslı Kılıçkıran ile The Transition (Geçiş) Belgeseli ve Tasavvuf üzerine sohbet

Aslı Ceyda Kılıçkıran, bir süre önce anlaşma yaptığı Amerikalı ünlü yönetmen ve yapımcı Robert Richter’la ortak çektiği belgeseli, Hindistan’ın Mabudan tapınağında başladı. Belgeselin çekimlerinde meditasyon eğitimi veren ve ruhsal bilgiyle yaşayan kişilerle röportajlar yer alıyor.

Belgeselde tüm dinlerin aynı amaca hizmet ettiğinin vurgulandığın Genç Yönetmenin şu anda Amerika da gösterilen KİLİT ve GEÇERKEN UĞRADIM adlı iki filmi daha bulunuyor. Başrollerinde Hale Soygazi ve Müjde Ar gibi önemli oyuncuların yer aldığı iki film, reenkarnasyon ve kuantum fiziğiyle ilgili.

TÜRK SİNEMASI’NDA YENİ BİR AKIM

Sinemadaki çizgisini Kadın ve farkındalık olarak tanımlayan genç yönetmen, Geçiş belgeselinde yine aynı çizgide ilerlediğini, ancak bugüne dek tematik filmlerinde dolaylı olan metafiziksel mesajların, bu belgeselde dolaysız verildiğini söylüyor.

Belgesel, dünyanın her yerinden ruhsal uzmanlarla yapılan söyleşilerle birlikte, 2012 Maya Takviminin sonu, Kıyamet, Altınçağ gibi ilginç konuları da sorguluyor.

HİNT TAPINAKLARINDA BİR TÜRK YÖNETMEN

Yönetmen; yeryüzündeki yaşam yolculuğumuz sırasında ve pek çok konuda verdiğimiz mücadelenin aslında bir yanılsama olduğunu söylüyor ve “Hepimiz bu büyük kaosun içinde sadece varoluş nedenimizi arıyoruz” diyor ve gerek tematik filmleri gerekse bu belgeseli bu sebeple çektiğini söylüyor.[gallery ids="22110,22111,22112,22113"]

Kılıçkıran “Hindistan’daki çekimler sırasında tapınaklarda yaşayan çok ilginç insanlarla konuştuk. Aralarında İngiliz, İspanyol, Amerikalı, gazeteci sinemacı ve reklamcıların da olduğu bu insanlara, neden yaşamlarındaki fiziksel ilişkilere ve cinselliğe son verip, böyle bir hayatı seçtiklerini sorduk ve birbirinden ilginç cevaplar aldık” diyor.

RUHSAL BİLGİNİN ÖZÜ TASAVVUF

Çocukluğunda annesinin anlattığı Hint masallarıyla büyüyen Aslı Ceyda Kılıçkıran, “Hint ruhsal felsefesinin benim için en önemli özelliği özünde tasavvufun olması. Hintli eğitmenlerin çoğu Mevlana ve Yunus Emre okuyor. Aslında bize çok yakınlar bu anlamda.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum