HIRSIZLARI KORUMA YASAS!

CHP Samsun İl Başkanı Av

HIRSIZLARI KORUMA YASAS!
09 Temmuz 2016 - 12:27
7- Boş kalıp haberCHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz TBMM’ye sunulan torba yasayla ilgi sert açıklamalarda bulundu.
TBMM’ye sunulan torba yasaya, varlık barışı adı altında bir düzenleme eklenmiş olup, bu düzenleme ile birlikte yurt dışından Türkiye'ye giren paraların kaynağı sorulamayacaktır.
Kaynağı sorulamayacak olan ve denetleme kapsamında olmayan para akışının Türkiye'nin kara para aklanan bir ülke konumuna düşüreceği açıktır.
Yurt dışında farzedelim insan kaçakçılığı gibi, uyuşturucu ticareti gibi suçlar üzerinden elde edilen paralar Türkiye'ye sokularak aklanmış olacaktır. Yine farz edelim ki Türkiye'den bir hırsız devleti soymuş olsun. Bu hırsız, aynı zamanda siyasetle de uğraşıyor ve tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı olan paraları İsviçre bankalarına kaçırmış olsun. Şimdi bu hırsız çaldığı bu paraları Türkiye'ye getirebilecek ve bu hırsızlık paralarını bir nevi aklamış olacaktır.
Dolayısıyla bu yasanın adı 'Varlık Barışı' değil, olsa olsa 'Hırsızları Koruma' yasası olur.
Ülkemizin, AKP iktidarı ile birlikte adı yolsuzluklarla anılan bir ülke olduğu düşünüldüğünde, varlık barışı adı altında dayatılmak istenen bu yasanın yolsuzluk ve hırsızlığı teşvik edeceği de gözlerden kaçırılmamalıdır. 17 / 25 Aralık sürecini unutacak değiliz.
AKP milletvekillerinden bari bu defa önlerine gelen teklifi sorgulamalarını ve bu teklife hayır demelerini bekliyoruz.
şokhaber.net

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum