HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI...

Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilatı (OMÜ) tarafından 26 Şubat 1992 Tarihinde Dağlık-Karabağ bölgesinde Hocalı Kasabasındaki Azerbaycan Türklerinin katledilmesinin yıldönüm

HOCALI KATLİAMI UNUTULMADI...
25 Şubat 2015 - 20:49
Samsun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilatı (OMÜ) tarafından 26 Şubat 1992 Tarihinde Dağlık-Karabağ bölgesinde Hocalı Kasabasındaki Azerbaycan Türklerinin katledilmesinin yıldönümü münasebeti ile Anma Programı ve Yürüyüş düzenlendi.

OMÜ Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen "Hocalı Anma Programı" düzenlendikten sonra birçok öğrenci Kongre Merkezi önünde toplanarak Fen-Edebiyat Fakültesi önüne kadar Azerbaycan Bayrakları ile yürüyüş yaptı. Fakülte önünde konuşma yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Üniversite Teşkilat Başkanı Ali Safi; "Bundan tam 23 yıl önce masum sivil soydaşlarımız Hocalı Kasabasında toplu bir şekilde Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu bir şekilde katledilmiştir. Birçok Sivil Örgüt tarafından Karabağ işgalinden sonraki en kapsamlı sivil katliam olarak nitelendirilen bu olay Türk Soydaşlarımızın büyük acılarındandır. Kardeşlerimizin dertleriyle dertlenen bizler bu acıyı en derin duygularımızla yaşıyoruz. Geçen hafta Ege Üniversitesinde Şehit edilen Fırat kardeşimizin acısı çok taze iken acımıza acı katan bu dehşet verici olayın bir daha yaşanmamasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz. Hiçbir Şehidimiz unutulmayacaktır. Acımız Büyüktür." diyerek, olaylara tepki gösterdi.

Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile grup olaysız bir şekilde dağıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum