HÜSNÜ MAHALLİ'NİN SUÇU NE?

CHP Samsun İl Başkanı Av

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN SUÇU NE?
17 Aralık 2016 - 10:34
fb_img_1481962138115CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, CHP İlçe örgütünün düzenlediği danışma kurulu toplantısında partililerle bir araya geldi. Ülkede hukuk güvenliğinin kalmadığını, insanların her an kapıları çalınacak hissiyle yaşadıklarını ve telefonda konuşurken bile korku, kaygı ve tedirginlik içinde olduklarını belirten Akcagöz, "Hukuk güvenliğinin olmadığı yerde seçim güvenliği nasıl sağlanacak, bilemiyorum. Seçimleri konuşuyoruz, önümüze sandık konulabilir diyoruz ama sandığın güvenliğini kim sağlayacak? Ülkenin bugün belki de her şeyden çok, hukuka ve adalete ihtiyacı var. Bir yürekli Hâkim, bir yürekli Cumhuriyet Savcısı, ülkede adaletin yeniden sağlanması için önemli adımlar atabilir. Bu sağlanmadığı takdirde, insanlar arasındaki kutuplaşma da günbegün artıyor" dedi.
Gazetecilerin tutuklandığını ve bunun son örneğinin, Hüsnü Mahalli olduğunu dile getiren Tufan Akcagöz, " Mahalli, birilerinin gözüne fazlasıyla battı, bu belli. Eline silah mı almış, ne yapmış? Gazetecilik yapmaktan başka ne yapmış, inanın merak ediyorum. Bu, olsa olsa toplumu sindirme projesinin bir parçası olabilir. Mahalli'yi tutukla, diğerleri de korksun konuşmasın. Buna rağmen, konuşmaya ve gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz. Tarihler yine geldi, 17 Aralık'a dayandı. Unutacak mıyız? Unutabilir miyiz? Yatak odalarında para sayma makineleri ile yakalanan Bakan çocuklarını, iş adamlarına, ben senin önüne yatarım diyen Bakanları, millete küfür eden iş adamlarını, ayakkabı kutularında paralar saklayan Bakanları, unutmak mümkün mü? Ya Bilal Erdoğan'ı? Sabahlara kadar sıfırlayamadıkları paralar kimindi? 17/25 Aralık, bir suçüstü halidir. İstediği kadar yargı bu konuda takipsizlik versin, millet vicdanında aklanmış bir süreç değildir" dedi.
Terörün, işsizlikle at başı yarışan bir ciddi sorun olduğunu ifade eden CHP Samsun İl Başkanı, "Bu sorunu AKP çözmez, çözemez. İnsanların akan kanı, gün geçtikçe içimizi daha çok acıtıyor. Şayet istenirse daha kalıcı, pratik adımlar nasıl atılır, bunun yolları aranır ve bulunur. Bölge halkı yoğunluklu olarak AKP'ye ve HDP'ye oyunu verdi. İki siyasi parti de bu sorunu istismar ediyor. Bu sorunu oya çevirmek için çaba harcıyorlar, çözmek için değil. CHP ise bu ülkenin kurucu partisidir ve adeta baba gibidir. Dolayısıyla, bu işi çözse çözse baba çözer" diye sözlerini tamamladı.
şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum