İFLAS EDEN YUNANİSTAN F 16 SAVAŞ UÇAĞI ALIYOR!

Dün iflas eden Yunanistan bugün milyarları vererek savaş jetleri alıyor

İFLAS EDEN YUNANİSTAN F 16 SAVAŞ UÇAĞI ALIYOR!
08 Şubat 2017 - 23:37
7- Boş kalıp haberDün iflas eden Yunanistan bugün milyarları vererek savaş jetleri alıyor.
Birkaç yıl önce iflas bayrağını çeken Yunanistan, AB’nin kıyakları ile ayakta zor durmaya çalışırken, bugün milyarları verip savaş uçağı alıyor.
Kardak adaları ile ilgili olarak Türkiye ile arası açılan Yunanistan yeni silah alımını kendisi için kaçınılmaz gördü. Daha dün itfaiye işçilerinin paralarını ödeyemeyen ve işsizlik oranı %20 lerde olan Yunanistan’ın silaha bu kadar yatırım yapması dikkatlerden kaçmadı.
Alman Bild gazetesindeki habere göre, F 16 savaş uçağı alabilmesi için iki milyar € savaş uçaklarına yatırım yapacak. Yunanistan savunma bakanının ifadesine göre bu rakam beş milyar €’ya kadar çıkabilecektir. Savaş uçaklarının beşinci jenerasyonundan alabilmesi için ABD’lerine başvuruda bulundu. İlave olarak ta bu savaş uçaklarını F 300 füzeleri ile de donatmayı planlıyor.
Yunanistan’ın elinde şuan 155 adet F 16 uçak bulunmakta. Hem mevcut uçak filosu hem de alacağı yeni uçaklarla hava gücünü güçlendirmek istemektedir. Uzmanlar bunun nedeni ise Türkiye ile olan sürtüşmesinden dolayı silah gücünü revize etmek istemekte olduğunu söylemekteler.
Aynı zamanda Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Savunma bakanlığının almak istediği F 16 savaş uçakları ile F 300 füzeler için onay vererek Rusya’dan 9,5 milyon €’luk F 300 füze almayı da planlıyor.
Yunanistan’ın son zamanlardaki tutumu Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamdan yaralanmak olarak nitelendirilmekte. Türkiye’nin ne zaman zor günler geçirse, Yunanistan hemen iç yüzünü göstermeye başlar. Bu durumdan faydalanmanın peşine düşmeye başlar. Her zamanki gibi toprak koparmanın hesaplarını yapmaya başlar. Yunanistan’ın bu tavrı kötü bir komşu örneği sergilemektedir.
Çeviri: Kavranoğlu Yakup
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum