İHH YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA…

IHH; DİN, DİL, IRK AYRIMI YAPMADAN TÜM MAZLUMLARIN YANINDADIR! İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım göt

İHH YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA…
14 Haziran 2016 - 18:18
IHH; DİN, DİL, IRK AYRIMI YAPMADAN TÜM MAZLUMLARIN YANINDADIR!
İHH İnsani Yardım Vakfı, 1992 yılından bu yana dünyanın neresinde olursa olsun tüm ihtiyaç sahiplerine insani yardım götürmek için çalışan ve insanları yardıma muhtaç hâle getiren meselelere insan hakları perspektifinden bakarak çözüm odaklı projeler geliştirmektedir. Bu anlayıştan hareketle yetim çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde, güvenli ortamlarda en iyi şekilde yetişmeleri için çalışmalar yapmaktadır. Kısaca faaliyetlerimizden bahsedecek olursak;
YETİM NEREDEYSE IHH ORADADIR!
1-Yaşamını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olmak; eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve onları aile şefkati ile hayata hazırlamak.
2-Bütün çocuklar gibi yetim çocukların da temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesine yönelik çalışmalarda bulunmak.
3-Maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarının da karşılandığı güvenli ortamlar hazırlamak.
HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR
projesi ile tüm dünya için güzel bir gelecek düşleyen çocuklarımız ve gençlerimizle, Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarımızı bir araya getiriyoruz. Her sınıfın ayda 100 TL toplayarak bir yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi, çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı ve başkalarının dertleriyle dertlenen insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas almaktadır.
Erken yaşta yapılan küçük fedakârlıklar çocukların karakter oluşumuna direkt etki edeceğinden, bencil, duyarsız, merhametsiz bir nesilden ziyade nitelikli, paylaşmayı seven, yardımsever nesillerin yetişmelerinde etkili olacaktır.
“Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi geleceğin “İyiliksever Türkiye’si projesidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olurlarıyla tüm ilk ve orta dereceli okullarda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın olurlarıyla da tüm Kuran Kurslarında uygulanabilmektedir. Ayrıca bir eğitim sendikası olan Eğitim-Bir-Sen kampanyamızın proje ortağıdır.
TÜM KAYNAKLARIMIZ GÖNÜLLÜLERDEN OLUŞMAKTADIR!
Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projemiz İHH İnsani Yardım Vakfı’nın başvurusu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın88013337/821.99-E.8587797 sayılı 31/08/2015 tarihli kararıyla “Türkiye’deki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde ilgili projeye desteğin sağlanması” kaydıyla kabul edilmiştir.
Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’mız 45796484-251.99 sayılı ve 19/08/2015 tarihli yazısı ile “Her Kur’an Kursunun Bir Yetim Kardeşi Olsun” projesini ülke sathındaki Kur’an kurslarında uygulanmak üzere kabul etmiş ve ilgili bildirimleri tüm il müftülüklerine yapmıştır.
Kısaca anlattığımız ve bizim “İyilikte yarışan sınıflar olarak adlandırdığımız projemizi adı geçen kurumlarda tanıtıyoruz. Bu tanıtımlar esnasında Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere muhataplarımızla görüşerek bilgilendirerek okullarımızda öğrencilerimizin uygun ders saatleri içerisinde tanıtımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışma Her yetim için aylık 100 TL (25 öğrencinin katılması halinde aylık 4 TL öğrenci başına) olan ücreti tamamen gönüllülük esas olmak üzere istekli sınıflardan dileyen öğrenciler arasından toplanan paranın sınıf başkanı veya bir öğretmenleri vasıtası ile Dernek Merkezine veya ilgili Banka hesap numarasına yatırmaları ve ilgili yetime paranın ulaştırılması ile devam eden bir iyilik ve kardeşlik çalışmasıdır.
TÜRKİYE’DE 12 BİN DÜNYADA 80 BİN YETİMİMİZ VAR!
Yetim Çalışmalarımız Türkiye’mizde 12 000 civarında olmak üzere Dünya üzerinde yaklaşık 80 000 Yetim Çocuğa ulaşmıştır. Birleşmiş Milletler 2013 verilerine göre Dünya Genelinde başta savaşlar olmak üzere doğal afetler, hastalıklar, yoksulluk gibi her türlü sebep neticesinde Yetim kalmış 200 Milyon çocuk var. Bu sayıya Çin ve Hindistan ve bir kısım bilgi vermek istemeyen dışa kapalı ülkeler dâhil değildir. Onlar da hesap edildiğinde rakamın 400 Milyona ulaşabileceğini düşünüyoruz. Bu çocukların yarısından fazlası hiçbir koruma olmadan sokaklarda yaşamaktalar. Sokaklarda yaşayan bu çocuklara sahip çıkılmadığı takdirde; Savaş Baronları onları birer savaş makinası-canlı bomba yapmak için kaçırıyorlar. Organ Mafyaları, fuhuş çeteleri, misyonerler, dilencilik mafyaları, bu çocuklar üzerinden çirkin emellerini gerçekleştirmeye devam ediyorlar. 400 Milyonluk bu büyük ve ulaşmak için çok zorluklarla karşılaştığımız kitlenin içerisinde 80 Binlik bir sayı kayda dahi değer değildir. Bunun farkındayız ve bunu artırmak için çalışıyoruz.
IHH İYİLİKSEVER İNSANLARIN HAREKETİDİR
İnsan ve insanlık merkezli çalışmalar yapmakta olan vakfımızın, Okul mezuniyetlerinde ve belirli liselerde sözde öğrencilerin eğitim politikalarına tepkisini içeren ama özel olarak bir üst akıl(!)’ın tasarlayarak mezun konumundaki öğrencilerin ellerine tutuşturdukları bildiri ile insanlığın düşmanı olan terör örgütüyle aynı paragraflarda bir araya getirilmek istenmesi tamamen nefretin dilidir. Kardeşliğin dili ile nefretin dili yan yana duramaz. Bu bildirileri hazırlayanlar, öğrencilerin ellerine tutuşturanlar bellidir. Genel Merkezlerinde PKK Terör Örgütünün yaralı militanlarını tedavi ettiren bir zihniyetin temsilcileri ve yandaşları bu konuda söz söyleyebilecek en son kişi dahi değildirler.
Medyaya düşen yalan deli saçması haberlerle, ithamlarla ve iddialarla ilgili olarak, yasal zeminde bütün haklarımızı arayacağımızı ilan ediyoruz. Yeryüzünün İyilik Hareketi İHH İnsani Yardım Vakfımız mazlumun ve masumun dini, dili, ırkı, mezhebi olmaz düsturundan hareketle yardımlarını yapmaya devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Samsun IHH Yönetim Kurulu
şokhaber.net


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum