IKBY PARLAMENTO HEYETİ BYEGM'DE

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM)'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Heyeti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti

IKBY PARLAMENTO HEYETİ BYEGM'DE
19 Nisan 2016 - 20:08
Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM)'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamento Heyeti Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
BYEGM Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir tarafından kabul edilen parlamento üyeleri, kurum ve basın yayın alanına yönelik faaliyetler hakkında bilgi aldı.
Kabulde öncelikle IKBY-Türkiye arasındaki bölgesel ve siyasal işbirliği çalışmalarından bahseden Özdemir, Türkiye'nin son yıllarda evsahipliği yaptığı uluslararası organizasyonlara da değinerek 23-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi hakkında bilgi verdi.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak ülkemizin uluslararası platformlarda tanınması için önemli görevler üstlendiklerini belirten Özdemir, ulusal ve uluslararası basın mensuplarının çalışma kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütüldüğünü, medya unsurları arasındaki iletişim koordinasyonunun BYEGM tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.
IKBY parlamento üyeleri tarafından bölgelerindeki iletişim alanında eğitim gören üniversite öğrencileri ve medya çalışanlarına yönelik medya, kültür ve siyasi alanda yöneltilen eğitim talebine olumlu yanıt veren Özdemir, bu anlamda kurum olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti.
Görüşme çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Kaynak: BYEGM
şokhaber.net
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum