İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Karma Sergisi Ankara'da

19 Mayıs 1919'un 100

İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Karma Sergisi Ankara'da
01 Ekim 2019 - 20:40
19 Mayıs 1919'un 100. yılı münasebetiyle Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi tarafından prestij proje olarak hazırlanan ve Kültür Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından da desteklenen 'İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Karma Sergisi, Ankara'da açıldı.
Serginin açılışına Vali Yardımcımız Hasan Balcı, Ankara Vali Yardımcıları Mustafa Erkayıran ve Metin Arslanbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sercan Çığgın, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer ve çok sayıda Ankaralı katıldı.
Serginin açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcımız Hasan Balcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu, Genelkurmay ATASE Dairesi Başkanlığı’ndan alınan belge ve fotoğraflar ile gelecek nesillere doğru bir şekilde anlatılmasının amaçlandığını söyledi.
Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Erkayıran ise; 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayan ve İzmir'de sona eren Milli Mücadele serüvenini içeren tarihi belgeleri bir araya getirip, gelecek nesillere aktaran sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını söyledi.
Ankara Kızılay Metrosu Sanat Galerisi’nde açılan 'İlk Adımdan Kuruluşa' Milli Mücadele Sergisi 3 gün boyunca Ankaralıların beğenisine sunulacaktır. 63 adet tarihi belgede, gelecek nesillere kurtuluş mücadelesi kronolojik olarak anlatılmaktadır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum