İlk kez bir Ramazan programına Canik'te katılan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Adnan Menderes'i dolduranlara manevi bir hava yaşattı.

Canik'te Akbaba rüzgârı İlk kez bir Ramazan programına Canik'te katılan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Adnan Menderes'i dolduranlara manevi bir hava yaşattı

İlk kez bir Ramazan programına Canik'te katılan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Adnan Menderes'i dolduranlara manevi bir hava yaşattı.
14 Temmuz 2014 - 19:37
Canik'te Akbaba rüzgârı

İlk kez bir Ramazan programına Canik'te katılan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Adnan Menderes'i dolduranlara manevi bir hava yaşattı. Akbaba, "Başkan Osman Genç halkıyla bir bütün. Bize işte böyle halkın içinden olan halk başkanı lazım" dedi.

Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Ramazan Günleri Etkinliğinin bu seferki konuğu Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba oldu. Akbaba, çıktığı sahnede meydanı dolduran vatandaşları hem duygulandırdı hem de güldürdü. İzleyenlerin dikkatle dinlediği programı kendine has anlatım tavırlarıyla bir duygusal bir de eğlenceli kılan Akbaba, ailelerin iletişiminde faydalı olacak birçok konu üzerinde dururken, Belediye Başkanı Osman Genç'e de övgüler yağdırdı. "Bize halkın içinden olan halk başkanı lazım" diyen Akbaba, Başkan Genç'in halkıyla bir bütün olduğunu söyledi.

İNSAN SEVİLDİĞİ YERDE GÜVENDEDİR

Ramazan'a özgü yaptığı konuşmada, insanların önce Allah'a sonra kullara sadık kalması gerektiğini belirten Akbaba, yaradana sadık kalmayan, yaradılana sadık kalamaz. Ailelerin bir problemi de çocuklarını evlendirmek. Doğru kişi bulunana kadar ya da kişinin doğru kişi olduğunu anlamak çok zaman alıyor. Hâlbuki insan sevdiği ve sevildiği yerde güvenlidir. Hayalinizde ki evliliği çocuklarınızın üzerinde kurmayın. Çünkü çoğu aile hayalinde ki evliliği çocuğunda görmek ister. Kıskançlık gereksiz yere önce sizi sonra ilişkinizi tüketir. Ailenin güzelliği sırların saklanmasındadır, asla araya başkaları girmemelidir. Birbirinin ilacı eşlerdir. Önemli olan dinlemektir, karşımızdaki ile iletişim kurmanın en önemli aşaması dinleyebilmektir" dedi.

HERKES KENDİ DÜNYASINDA

Eşlerin birbirini onore etmesi gerektiğini ifade eden Akbaba, "Kelimeler elbisemizdir, nasıl görünmek istiyorsak öyle konuşmalıyız. İşi eve getirmemeli, sorunlar paspasta bırakılmalı. Belli saatten sonra telefonları kapatın, bedavanız var diye onla bunla konuşacağınıza oğlunuzla, kızınızla konuşun bedavaya. Eşinizi kimseyle kıyaslamayın. Evlilik bağlılıktır, bağımlılık değil. Birlikte geçirilen zamanın nitelikli hale getirilmesi ve bu konuda istikrar sağlama da çok önemlidir. Diziler, bilgisayar oyunları, cep telefonundan uzakta sadece aile bireyleri olmalı bu iki saatlik paylaşımda. Eskiden evlerde tek ışık yanardı. Şimdi ise herkes kendi odasında ve kendi dünyasında, Bu durum aile bağlarının zayıflaması açısından çok tehlikelidir" diye konuştu.

GENÇ VE AKBABA'NIN ŞİİR DÜETİ

Programın son kısmında ise Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Fatih Akbaba ile birlikte şiir okudu. Başkan Genç ve Akbaba'nın şiir düeti vatandaşların büyük beğenisini kazandı. Canik Belediyesi'nin düzenlediği bu tür manevi programların sosyal yaşamda büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Osman Genç, "Canik'in temel ihtiyaçları kadar sosyal ihtiyaçlarını da gidermek için çalışıyoruz. Ramazan ayı boyunca düzenlediğimiz bu etkinlikte insanlarımız birbirleriyle bir araya gelirken, çocuklarımızın da eski Ramazan günlerinin ruhunu geleceğe taşımasını sağlıyoruz. İlk kez bir Ramazan etkinliğine katılarak böyle anlamlı günlerde bizi yalnız bırakmayan Fatih Akbaba'ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Osman Genç, program sonunda Akbaba'ya seramikten Osmanlı kaftanı hediye etti. Akbaba'nın ardından sahneye çıkan bağlama ustaları da "Âşıklar Atışması" ile meydanı dolduranlara farklı bir akşam yaşattı.

 

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum