İlkadım mı?, Ortadoğu Mu?

CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel İlkadım'da Çiftlik Caddesi'nin altında ve üzerinde onlarca kaçak, ruhsatsız, denetimsiz ve kayıtdışı çalışan işyerleri bulunduğunu, bu işyerlerinin tamamının Arap

İlkadım mı?, Ortadoğu Mu?
20 Haziran 2017 - 18:39
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel İlkadım'da Çiftlik Caddesi'nin altında ve üzerinde onlarca kaçak, ruhsatsız, denetimsiz ve kayıtdışı çalışan işyerleri bulunduğunu, bu işyerlerinin tamamının Arapça tabelalarının olduğunu söyledi.
İLKADIM VE ÇİFTLİK CADDESİ'NİN ETRAFI SAMSUN DEĞİL Mİ?
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Olimpiyatlar dolayısıyla evlerin boyanması, kirlilik yaratan tabelaların kaldırılması ve gürültü kirliliğinin önlenmesi çalışmalarının İlkadım Belediyesi'ni ilgilendirip ilgilendirmediğini soran  CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, " Suriyeli göçmenler ve bunların denetimisliği, Samsunluların ve başta esnafın sabrını taşırır hale gelmiştir. Bu göçmenler ve mültecilerle ilgili olarak gereken çalışmalar sorumluluk duygusu içinde derhal başlatılmalıdır. İlkadım İlçemizin Özellikle Samsun'un markası Çiftlik Caddesi'nin altında ve üzerinde bulunan sokakları bu tabelalar nedeniyle adeta Ortadoğu'ya dönmüştür. Buralarda mantar gibi Arapça tabelaları olan Suriyeli ve Mültecilerin işyerleri türemiştir. Samsun Büyükşehir Belediyesi, tabela kirliliği olmasın, Deaflympics Olimpiyatları için gelenlerin kötü görüntüler ve görüntü kirliliğini görmemeleri için tüm evleri boyatır, tabelaları değiştirilir ve standart getirirken, İlkadım Belediyesi'nin bunlara göz yumması anlamlıdır. Sayın Başkan'a sormak lazım,  İlkadım ve Çiftlik Caddesi ve etrafı Samsun'a ait değil mi? Olimpiyatlara gelen misafirlere " Burası Ortadoğu, kusura bakmayın!" mı diyeceksiniz" dedi.
MÜLTECİ İŞYERLERİ MALİYE KAYITSIZ, DENETİMSİZ, KAYITDIŞI, SAĞLIKSIZ ÇALIŞIYORLAR
Bu işyerlerinin yasal hiçbir işlemi yerine getirmediğini belirten Türkel, "Ancak bu işyerleri yasal olarak hiçbir işlemi yerine getirmeden faaliyet göstermektedir. Maliye kaydı olmayan, kaçak işçi çalıştıran, hatta çalışma izni olmadan açılan bu işyerlerini Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri ve Belediye zabıtaları da görmezlikten gelmektedir. Kendi vatandaşına ruhsat ve hijyen konusunda göz açtırmayan belediye, maliye, SGK ve Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri, Samsun'un en köklü ve eski mahallelerini kaderine terk etmiş, sağlıksız, ruhsatsız, kayıtdışılığın cirit attığı bir bölge haline gelmesine göz yummaktadır. Hatta mültecilerin denetimsizliği ve kontrolsüz işyeri açmaları, buralarda eğitimsiz, başıboş şekilde kümelenmeleri vergisini, pirimini, ruhsat harcını ödeyen, sürekli denetlenen diğer esnafların ve vatandaşların da tepkisine yolaçmakta, birçok vatandaşın ve esnafın Çiftlik caddesinin altında ve üzerinde yeralan evlerini ve işyerlerini terkettiği bilgileri gelmektedir" diye konuştu.
SURİYE VE MÜÜLTECİLER KONUSU KANAYAN YARA HALİNE GELMEDEN ÖNLEM ALINMALI
Valiliğin, belediye ve Samsun'u yönetenlerin Suriyeliler ve Mülteciler konusunda gereken çalışmaları bu konunun kanayan bir yara haline gelmeden çözülmesi için bir an önce çalışmalara başlaması gerektiğini ifade eden Türkel açıklamasını şöyle tamamladı: "Mesele Türkiye'ye Suriyeli ya da mültecileri sokup, saldım çayıra, Mevla’m kayıra demekle bitmiyor. Bu insanlar evsiz barksız, eğitimsiz, işsiz ve doğum oranları çok yüksek. Bugün Çiftlik ve civarında, yarın da Samsun'un her bölgesinde kümeleniyorlar. Ekonomik ve kültürel çatışmaların engellenmesi, Mültecilerin ve Suriyelilerin asimile edilmesi ve toplumla uyumunun sağlanması için ciddi ve planlı çalışmaların bir an önce başlatılması lazımdır. Hayır kurumlarının gıda ve giyecek toplayarak yaptıkları yardımlar sorunu büyütmekten öteye geçmez."
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum