İLKADIM'DA ÇİFTE TEMELİ ATMA TÖRENİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin İlkadım Belediyesinin yeni hizmet binası ile camiinin temel atma törenine katıldı

İLKADIM'DA ÇİFTE TEMELİ ATMA TÖRENİ
11 Haziran 2017 - 00:28
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Vali İbrahim Şahin İlkadım Belediyesinin yeni hizmet binası ile camiinin temel atma törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bir konuşma yaparak İlkadım ilçesinde yaptıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Temel atma törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
24 SAAT İŞLEYEN BİR MEKANİZMA HALİNİ ALACAK
Buraya gelmeden önce Sayın Bakanımızın başkanlığında Sayın Cumhurbaşkanımızın Samsun’a teşriflerinde açılışını yaptığı bu gün de tanıtımını yaptıkları İlkadım Gençlik Merkezi’nden geldiklerini belirten Vali İbrahim Şahin, "Gençlerimiz yavrularımız bu gençlik merkezlerinde çok güzel kurslar görüyorlar ve değerler eğitimini alıyorlar. Ben bundan dolayı Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunmak istiyorum. Bu gençlik merkezleri 24 saat işleyen bir mekanizma halini alacak. Başınızı kaldırıp şöyle çevreye bir baktığınızda bu şehrin ne kadar güzel olduğunu görürsünüz. Affınıza, hoşgörünüze sığınarak bu binalar yapıldığında bazen de hayıflanmıyor değilim. Bu güzel şehrimizi mutlak suretle muhafaza da etmemiz gerekiyor. Tabi ki, binalara ihtiyacımız var ama binaları yapmak amaç halini almamalı, araç halini almalı. İlkadım Belediye Başkanı son derece modern, kaliteli, nitelikli ve güzel bir binanın bu gün temelini atıyor. Bu binanın, bu külliyenin şehrimize ve insanımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
SAMSUN VE İLÇELERİNE BÜYÜK YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR
Bugün burada gerçekten İlkadım belediyemizin yeni hizmet binasının temel atmasında ve içerisinde inşa edilecek olan caminin temel atma  töreninde beraber olduklarını ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Buraya bu güzel hizmeti kazandırdığı için İlkadım Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Samsun ve ilçelerine büyük yatırımlar devam ediyor. Biraz önce Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi olan İlkadım Gençlik Merkezi’nin tanıtımını yaptık. İnşallah Allah kaza, bela göstermeden bu binamızın inşaatı tamamlanır. Samsun’da birçok yatırımın, birçok çalışmanın temel atmasında, açılışında beraber oluyoruz. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. Elimizi, bedenimizi bu güne kadar olduğu gibi taşın altına koyacağız, niye çünkü 15 Temmuz gecesi bu millet ülkesi için, devleti için, demokrasisi için, geleceği için, hükümeti için ve Cumhurbaşkanı için bedenini siper etti. Biz de bu tende bu can durduğu sürece bu millete, bu memlekete hizmet etmeye yeminliyiz. Mecburuz ve bunu yapmak zorundayız" diye konuştu.
BİZ EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ
Samsun çok büyük atılımlar içerisinde inşallah bir buçuk ay içerisinde dünyanın en büyük spor organizasyonlarından bir tanesinde Samsun’da olacağını hatırlatan Bakan Kılıç, "Türkiye’den, Samsun’dan bu organizasyonu almak için çok uğraştılar. Onun için hepimiz hep beraber Samsun’dan herkes sorumluluğunun bilincinde bu işe dört elle sarılacak ve inşallah en iyisini yapacağız. İnşallah yeni spor tesislerimiz Samsun'umuzda büyük spor organizasyonlarının da olmasının yolunu açacaktır. Bakarsınız Türkiye’deki önemli kupalardan bir tanesinin finali de Samsun’da olur. Biz ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız. Samsun her organizasyona en güzel bir şekilde her zaman ev sahipliği yapar” dedi.
TÜRKİYE 15 SENE ÖNCESİNE GÖRE 3 KAT BÜYÜDÜ
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, heyecanlı, hevesli ve yüreklerinin kıpır kıpır olduğunu söyleyerek şu şekilde konuştu; “Şehrimizi inşa etmek adına koşturuyoruz.  AK Parti iktidarı 15 yıldır ülkemizi karış karış inşa ediyor. 15 yıl önce kişi başı milli gelir 3 bin dolardı. Bugün yapılanları konuştuğumuzda bunlar hayal gibi geliyordu. Türkiye 15 sene öncesine göre 3 kat büyüdü. Eskiden sivil havacılığın kullandığı küçük bir Havaalanı pisti olan burası şimdi gördüğünüz gibi bin 246 konutun olduğu modern bir şehir oldu. Bin 246 konut demek dörtle çarparsanız aşağı yukarı 6 bin nüfus demek. Şimdi belediye binamız ve cami burada olduktan sonra, öbür taraftan aşağı kısımda bildiğiniz üzere iki bine yakın konut daha inşa edilecek, şehir eteğinden tutulup güneye doğru çekilen bir unsura dönüşüyor. Yani kuzeyde baskı altında olan şehrimizi tutup bu taraflara doğru çekerek güzel bir şehircilik ortaya koyuyoruz. 17 ilçemizde de şu anda İlkadım'da olan heyecan gibi heyecanlar devam ediyor. Karış karış şehrimizi inşa ediyoruz. Bütün bunlar kalkınma yarışındaki önemli merhaleleri oluşturuyor. Allah hayırlı uğurlu etsin.”
Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali İbrahim Şahin, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve diğer protokol üyeleri ile birlikte İlkadım Belediyesi yeni hizmet binası ve camii temel atma törenini gerçekleştirdi.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum