SAMSUN SPOR ALTYAPISINDA TÜRKİYE'DE İLK ÜÇ ARASINDA

İlkadım Belediyesi tarafından Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen, ‘2017 Yılı Spor Ödülleri Töreni’ne katılan Vali Osman Kaymak, “Güzel başarıların altına imzalarınızı attınız

SAMSUN SPOR ALTYAPISINDA TÜRKİYE'DE İLK ÜÇ ARASINDA
23 Aralık 2017 - 21:33
İlkadım Belediyesi tarafından Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen, ‘2017 Yılı Spor Ödülleri Töreni’ne katılan Vali Osman Kaymak, “Güzel başarıların altına imzalarınızı attınız. Sizleri kutluyorum“ dedi.
İlkadım Belediyesi Derebahçe Sosyal Tesislerinde düzenlenen törende, farklı branşlarda derece yapmış 150 sporcuya ödülleri takdim edildi. Ödül Törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Necmettin Aygün, İller Bankası İl Müdürü Osman Nuri Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu, BENBİR-SEN Samsun Şube Başkanı Nurettin Seven, HAK-İŞ Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, Samsun İli Muhtarlar derneği Başkanı Mustafa Öztürk, ASKF Başkanı Şenel Aydın, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, İlkadım Muhtarları ve Sporcular ile Aileleri katıldı.
ÇOK ÖNEMLİ BİR UĞRAŞ OLDUĞUNU BİLİYORUZ
Türkiye’de ilk üç sırada yerini aldığını dile getiren Vali Osman Kaymak, “145’e yakın spor tesisimiz var. Lisanslı sporcu sayımız 43 bin civarında. Sporun insanlarımızı birleştiren, gençlerimizin sağlıklı olmasını sağlayan çok önemli bir uğraş olduğunu biliyoruz. Gerek Gençlik ve Spor Bakanlığımız, gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse de ilçe belediyelerimiz bu konularda çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Uyuşturucuyla ve madde bağımlılığıyla mücadelede de spor çok önemli bir aktivite. Onun için her ailenin çocuğunu öğrencilik yıllarında bir spor ve müzik alışkanlığına yönlendirmesini çok önemsiyoruz. İlimizde spor için çok güzel bir ortam var” dedi.
GERÇEKTEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz’ projesi kapsamında 25 bine yakın gencimizin yüzme öğrendiğini hatırlatan Vali Kaymak, “Bu proje devam ediyor ve hedefimiz sayıyı 50 bine çıkartmak. O yönüyle de bu projeyi başlatan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gerçekten Türkiye’ye örnek oldu. Biliyorsunuz geçen hafta İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bakanımızın elinden ödülünü aldı. Mutluyuz, gururluyuz. Özellikle mahalle muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerimize önerim mutlaka mahallelerinde bir spor kulübü olmasıdır.  O kulüplere o yörenin insanları sahip çıksın, bir mahalleli kültürü oluşsun. Bu hem mahallede birlik, beraberliği sağlar, hem de gençlerimizi spora alıştırmış oluruz” şeklinde konuştu.
FEDERASYON ÖVGÜYLE BAHSEDİYOR
İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın çok başarılı bir şekilde Samsun’da yapıldığını ifade eden Vali Osman Kaymak, “Dünya bunu örnek gösterdi, Federasyon övgüyle bahsediyor. Bu demek ki; Samsunspor ve turizm yönüyle evrensel bir kent, olimpiyat kenti. İnşallah bu altyapı gelecekte uluslararası müsabakalarda al bayrağımızı göklere gururla çektirecek” dedi.
ÜLKEMİZİN BAYRAĞINI GURULA DALGALANDIRDIK
Derebahçe Sosyal Tesislerimiz bu akşam çok güzel bir programa ev sahipliği yapacağını belirten  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Şehrimizde yapılan olimpiyatlarda işitme engelliler dünya birincisi olan, Avrupa birincisi, Avrupa ikincisi, Avrupa üçüncüsü olan, Türkiye birincisi olan, balkan birincisi, ikincisi, üçüncüsü olan ve uluslararası turnuvalarda dereceler yapan sporcularımızı ödüllendireceğiz. Bu gurur tablosunu hep birlikte yaşayacağız. Bu gençlerimiz katıldıkları turnuvalarda ülkemizin bayrağını gururla dalgalandırdılar ve milletimizin gücünü tüm dünyaya gösterdiler. Bu gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır "diye konuştu
YATIRIMLARIMIZA HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Bu gençlerimiz için yapılan her yatırım geleceğimizin sağlam temeller üzerinde şekillenmesini sağlayacağını vurgulayan Başkan Tok. "İnsana yapılan yatırım memleketimiz için milletimiz için ülkemiz için yapılabilecek olan en önemli yatırımlardandır. Bizler spora gönül veren siz değerli hemşerilerimizin velilerimizin destekleriyle yatırımlarımıza hizmetlerimize devam edeceğiz inşallah. Tekrar 2017 yılı spor yatırımları ödül törenimize teşriflerinden dolayı bizleri mutlu eden saygıdeğer valimize ve çok değerli katılımcılarımıza, sporcularımıza ve sporcu velilerimize çok teşekkür ediyor hepinizi sevgi saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum” şeklinde konuştu.
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ 
Vali Osman Kaymak, Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında çeşitli branşlarda dereceye giren Samsunlu 118 sporcuya ödüllerini, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve protokol üyeleriyle birlikte verdi. Ödül töreninin ardından sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Osman Kaymak, 13 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası’nda 1’inci olan Doğa Şimal Koçak, 11 Yaş Türkiye Badminton Şampiyonası’nda 1’inci sırada yerini alan  kardeşi Defne Ilgın Koçak ve diğer sporcularla ile bir süre sohbet etti.
Köksal ÖNER
şokhaber.net

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum