İnşaat Ruhsatı ve İskân Almak Artık Daha Kolay

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın ve ekibinin girişimleri sonucu, inşaat ruhsatı başvurusunda bulunan müteaahhitler, belediyelerden inşaat ruhsatını ve yapıların iskanını artık daha kısa sürede alacak.

İnşaat Ruhsatı ve İskân Almak Artık Daha Kolay
15 Eylül 2024 - 10:31
31 Mayıs'ta yapılan genel kurulda göreve gelen Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın ve yönetim kurulu hızlı ve aktif bir şekilde çalışmalarına başladı. Bu kapsamda SİMDER'i ziyarete gelen belediye başkanları ile inşaat ruhsatı, su aboneliği ve iskan konularında yaşanan sıkıntıların çözümü konusunda yapılan görüşmelerde önemli mesafeler alındı.
Su Aboneliğinde Kolaylık
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği Başkanı Sezgin Aydın, ''Genel kurulumuzun ardından görevi devralarak çalışmalarımıza başladık. İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan'ı konuk ettik. Kendisine sektörümüzün sorunları anlattık. Müteaahitlerin en büyük sorunu ruhsat olmadan su aboneliği alınamaması idi. Sağ olsun Halit Başkanımız halis niyetli bir başkanımız ve bizimde halis niyetle dile getirdiğimiz sorunlarımızın çözüm önerilerini anlayışla karşılayarak konuştuğumuz konularda kolaylık sağlanacağını belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanımız, inşaat yapacak müteahhitlerin derneğimizden alacağı yazı ile ruhsat almadan su aboneliğini alabileceğini ifade ederek büyük bir adım attı. Bize güveni ve şehrimize hizmet noktasında yapılanlara desteğinden ötürü Halit Doğan başkanımıza teşekkür ediyoruz'' dedi.
Başkanlardan Ruhsat ve İskân Konusunda Kolaylık
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel ve Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal'ın da derneklerini ziyaret ettiklerini belirten Sezgin Aydın, ''Ruhsat ve iskân konusu alt belediyelerde olduğu için İhsan Kurnaz başkanımıza, Serhat Türkel başkanımıza ve Mustafa Candal başkanımıza ruhsat sürelerinin kısalması ve iskân konusunda yaşadığımız sorunları anlattık. Başkanlarımız sağolsunlar anlayış gösterdiler. Belediyelerde ruhsat alma işlemi 6-8 ay arasında sürüyordu. Bu konuda yardımcı olacaklarını ifade ettiler. İskân alma konusunda da gerekli kolaylıkların sağlanacağı belirttiler. Bizler de kendilerine anlayışlarından ve sektörümüze gösterdikleri samimiyetten dolayı teşekkür ettik. Görüşmelerimiz sonrasında, inşaat ruhsatı ve iskân almak daha hızlı oldu ve kolaylaştı. Bizlerinde şehrimize kattığımız değer arttı'' dedi.
Her Alanda İşbirliğimiz Artacak

Sektörün önemli sorunları olduğunu ve bu sorunlarla ilgili gerekli girişimleri yapmaya devam edeceklerini belirten Sezgin Aydın, ''Üye sayımız her geçen artıyor. Hem nitelik hem de nicelik olarak derneğimiz büyümeye devam ediyor. SİMDER olarak üyelerimize katkı sağlamaya ve sektörümüzün gelişmesi adına çalışmaya, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya, şehrimize, ülkemize değer katmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum