İş Adamı İbrahim Cevahir'i Vefat Etti

Trabzonspor’un hamisi Trabzon sevdalısı, Çaykara’lı iş adamı İbrahim Cevahir bugün saat 16

İş Adamı İbrahim Cevahir'i Vefat Etti
22 Eylül 2015 - 20:17
Trabzonspor’un hamisi Trabzon sevdalısı, Çaykara’lı iş adamı İbrahim Cevahir bugün saat 16.00 sıralarında Frans Cevahir Otelde istirahat ederken ansızın fenalaşınca önce otel doktoru, ardından 112 acil servis elemanlarının tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı hayatını kaybetti.
İbrahim Cevahir, Kanal Mavi genel müdürü ve şokhaber.net köşe yazarı Hakkı Emiroğlu’na verdiği özel röportajda 1960 yıllarda kardeşlerim Mehmet, Reşat ve ben Çaykara kondu köyünde babama veda edip Trabzon’a geldik. Zağnos dere mahallesinde merhum Osman Özbey’in evinde merhum eşi Gülüzar bacı bizi misafir etti. O günlerde Ege vapurunun Trabzon’a gelmesini bekledik vapura bindik İstanbul’a vardık. Biz bu şehirde ne yaparız dedik ve Tekirdağ Malkara’ya bir yakınımızın yanına gittik. Kalaycılığa başladık, iyide para kazanıyordum. Ardından bizi amcamın oğlu namı değer( Oflu ) Hasan Cevahir duymuş hemen İstanbul’a çağırttı. Burada bize inşaat malzemesi dükkânı açtı. O da ortağımızdı, iyi para kazanıyor inşaat bile yapıyorduk.
Şişli Okmeydanı’nda bu araziyi amcaoğullarım Hasan, Hüseyin, Osman ve kardeşlerimle birlikte aldık iş merkezi yaptık bir kısmını ise ev olarak kullanmaya başladık.
Babadan kalma Halk Partiliyiz. 1980 ihtilali partimizi kapandı askerler siyaseti serbest bırakınca ben hemen İngiltere’den Erdal İnönü’yü aradım. Geldi SHP’nin kuruluşunda beraberdim. Mesut Yılmaz ANAP’ın başına geçince yanında yer aldım milletvekili adayı oldum seçilemedim. Siyasete nokta koydum.
Trabzonspor’u iyi evlat gibi hep sevdim dedi. Merhum İbrahim Cevahir ruhu şad olsun. Mekânı cennet olsun. Yakınlarına baş sağlığı dileriz.

şokhaber.net

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum